'Bazı' Apple Watch Modellerinin Satışı ABD'de Yasaklanabilir

5
2
2
1
0
ABD Başkanı Joe Biden, Apple'ın EKG özellikli akıllı saatlerini ABD'de satmasının önüne geçecek kararı destekledi.

Akıllı saatler ile elektrokardiyografi (EKG) artık hayatımızda büyük bir yer edinmişken bugün Apple’ın başını belaya sokacak bir karar geldi. Apple’ın EKG teknolojisinin kendi patentlerini ihlal ettiğini öne süren AliveCor, dev şirkete karşı büyük bir zafer kazandı.

Medikal cihaz üreticisi AliveCor, ABD Başkanı Joe Biden’ın EKG özelliğine sahip Apple Watch’ların ithal edilmesi yasağını onayladığını açıkladı. Söz konusu karar, daha önce Uluslararası Ticaret Komisyonu tarafından alınmıştı. Yasak, artık ABD Başkanı onayına da sahip oldu.

Peki EKG'li Apple Watch'lar neden yasaklanmak isteniyor?

apple watch ekg

Uluslararası Ticaret Komisyonu, geçtiğimiz aralık ayında EKG özelliğine sahip Apple Watch modelleri için faaliyetten men uygulanmasına karar vermişti. Bu kararla Apple’ın akıllı saatleriyle AliveCor’a ait patentleri ihlal ettiğine hükmedilmişti.

Karar yürürlüğe konulursa Apple, ABD dışında üretilen ve kendi ürünü olan Apple Watch cihazlarını kendi ana vatanı olan ABD’de satamayacak.

Peki şimdi ne olacak?

Apple’ın ABD’de EKG özellikli Apple Watch satmasının önüne geçecek karar ABD Başkanı’nın onayını alsa da henüz yürürlükte değil. Zira ABD Patent Deneme ve Temyiz Kurulu, AliveCor’un EKG teknolojisinin ‘patentlenemeyeceğine’ karar vermişti. Bu karar ancak AliveCor’un karara yaptığı itirazı kurulda da kazanmasıyla yürürlükte olabilecek.

Kaynak : https://www.prnewswire.com/news-releases/alivecor-announces-the-itcs-limited-exclusion-order-against-apple-clears-presidential-review-301751962.html
5
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
2
1
0