Elindeki Patates Yüzünden 300 Dolarlık Ceza Alan Adam, Mahkeme Tarafından Suçsuz Bulundu

20
16
6
3
2
Arabanızda yemek yerken ceza alabilirsin dersek ne derdiniz? ABD'li bir adam bunun cevabını "mahkemeye giderim" olarak vermiş olacak ki, polisin telefon sandığı patates yüzünden aldığı cezayı dava ederek haklı çıkmış.

Bazı telefonların çok kötü fotoğraflar çektiğini biliyoruz. Hatta öyle ki, bazen "patatesten çekseydin daha iyiydi" diyebiliyoruz. Fakat ABD'li polisler bu ikisini karıştırmış olacak ki bir adamın arabadayken yediği McDonald's patateslerini telefon sanmış.

Connecticut'lı adamın başından geçen bu olay, 300 dolarlık trafik cezası almasına sebep olurken adam doğal olarak mahkemeye başvurmuş. Geçtiğimiz cuma günü hakim, adamın suçsuz olduğuna hükmederken davayı "yüzyılın davası" olarak nitelendiriyor.

11 Nisan 2018'de Westport Polisi Shawn Wong Won, Jason Stiber'ı yüzüne yakın bir yerde telefon varken araba kullandığı ve bu sırada ağzını oynattığı gerekçesiyle sağa çekti. Stiber'ın avukatı John Thygerson ise bu dudak hareketlerinin müvekkelinin yemek yerkenki hareketleri olduğunu, aslında telefona konuşmadığını ve sadece McDonald's patateslerinden yediğini savundu.

Stiber aynı zamanda polisin 16 saatlik vardiyasının 15. saatinde olduğunu ve bu yüzden çok doğru kararlar veremeyebileceğini de mahkemeye sundu. Hakim ise polisin Stiber'ın sürüş sırasında telefonunda olduğunu göstermek için yeterli kanıt getirmediği sonucuna vardı.

1 seneden fazla süre içerisinde 2 duruşma sonrasında sonlanan dava, Stiber'a 300 dolarlık cezadan daha pahalıya mal oldu. Aynı zamanda 4 gün işe gidemeyen davacı, yaptığı bu işten hiç de pişmanlık duymuyor:

"Bunu başkasının yapmasını istemediğim için yaptım. Diğer insanlar kendilerini savunacak durumda olmayabilirler."

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/04/28/man-of-the-people-wins-legal-battle-to-prove-that-his-mcdonalds-hash-brown-was-not-a-phone/
20
16
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
20
16
6
3
2