Elon Musk'tan Mars'a Gitmeyi Hayal Edenlere: Ölüm Riskiniz Yüksek

62
23
19
4
4
Elon Musk, "Humans to Mars" etkinliği kapsamında Mars'ta kolonileşme projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Önlerinde hala uzun ve zorlu bir yol olduğunu dile getiren Musk, Mars'a gitmeninse herkesin harcı olmadığını, insanların ölüm risklerinin yüksek olduğunu söyledi.

Elon Musk, internet üzerinden gerçekleştirilen "Humans to Mars" (İnsanlar Mars'a) isimli etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu. Uzun zamandır hayali olan Mars'ta kolonileşme projesini gerçekleştirecek Starship isimli rokette önemli iyileştirmeler yaptıklarını söyleyen Musk, tüm bunlara rağmen önlerinde uzun ve zorlu bir yolun olduğunu ifade etti.

Elon Musk, Humans to Mars etkinliği kapsamında yaptığı açıklamalarda, 2050 yılında Mars'ta kendi kendine yeten bir şehir kurma noktasında kararlı olduklarını ancak bunu gerçekleştirmenin o kadar da basit olmadığını dile getirdi. Projenin zaten oldukça zorlu olduğunu ifade eden Musk, buna ek olarak oldukça da riskli olduğunu ve Mars'a gitmenin herkesin harcı olmadığını belirtti.

Elon Musk: Ölme ihtimaliniz yüksek

Starship

Elon Musk tarafından yapılan açıklamalara göre Mars'a yolculuk etmek, özellikle de kalbi zayıf olanların yapabilecekleri bir şey değil. Mars'a yolculuk etmenin oldukça riskli olacağını ifade eden Musk, Mars'a gitme hayali kuranların ölme ihtimallerinin yüksek olduğunu söylüyor. 

"Önce Starship'i çalıştırabilmeliyiz"

SpaceX kurucusu, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda Mars'a gitmeden önce yapılması gereken esas şeyin, Starship isimli roketi çalıştırabilmek olduğunu ifade ediyor. Hali hazırda Teksas'ta geliştirilmeye devam eden roketle insan gönderilmeden önce yüzlerce testten geçmesi gerektiğini ifade eden Musk, projede hala bazı eksikler olduğunu da kabul ederek, bu eksikler üzerinde çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Elon Musk

Starship, geçtiğimiz saatlerde başarılı bir test uçuşu gerçekleştirdi

Elon Musk'ın açıklamalarının yanı sıra, SpaceX mühendislerinin Starship üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini açıkça belirtmek gerekiyor. Hatta ekip, geçtiğimiz saatlerde de bir test uçuşu gerçekleştirdi. 100 metrik tondan fazla kargo taşıyabilme kapasitesine sahip olan devasa uzay aracı, Teksas'taki tesiste yerden yaklaşık 150 metre yükseldikten sonra, belirlenmiş güvenli alan sınırları içerisine sağlıklı bir iniş gerçekleştirdi. O anlar, internet üzerinden de paylaşıldı.

İkinci kez başarılı bir kalkıştan sonra yeniden iniş yapan Starship, uzay teknolojilerinin geldiği noktanın en açık göstergesi. Hala geliştirilmekte olan roket, özellikle de sahip olduğu taşıma kapasitesiyle dikkat çekiyor. Starship, ayrıca bugüne kadar geliştirilmiş olan en güçlü roket. İşte bu roketin başarılı bir şekilde çalıştırılması, uzay taşımacılığı için çok önemli bir adımın atılmasını sağlayacak.

Kaynak : https://www.sciencetimes.com/articles/27166/20200904/elon-musk-mars-good-chance-die.htm
62
23
19
4
4
Emoji İle Tepki Ver
62
23
19
4
4