Star Wars’un İkinci Üçlemesini Tercih Edenlere Ewan McGregor’dan Yanıt: Dalga mı Geçiyorsunuz?

42
8
4
1
1
Star Wars hayranları hangi üçlemenin en iyi üçleme olduğu konusunda sürekli tartışıyor olsa da filmin yıldızlarından biri konu hakkında açıklama yaptı. Star Wars serisinde genç Obi-Wan Kenobi olarak tanıdığımız Ewan McGregor, kendi oynadığı üçleme yerine ilk üçlemeyi tercih ettiğini belirtti.

Star Wars serisi, yeni başlayanların kafasını karıştıracak bir izleme sırasına sahiptir. Evrene kronolojik olarak baktığımızda olaylar Episode I-II-III-IV-V-VI… diye giderken filmlerin vizyona girme sırası IV-V-VI-I-II-III şeklindedir. 

Serinin çekim sırasında göre 4. 5. ve 6. sırada yer alan filmlerinde Obi-Wan Kenobi karakterine hayat veren Ewan McGregor, görünüşe göre ilk üçlemeyi ikinci üçlemeden daha çok seviyor. O kadarla kalmayıp aksini düşünenlere de şaşırıyor.

Star Wars’ın gizli kahramanı nostalji

obi wan kenobi

Ünlü oyuncu, ikinci üçlemenin yeniden popüler hale gelmesine oldukça şaşırdığını ifade etti. Empire Online’a konuşan oyuncu, “Bizim filmlerimiz çıktıkları dönemde, ilk filmlere aşık olan benim neslim tarafından pek sevilmedi. Sanırım benim jenerasyonum ilk üç filmi gördüğünde hissettikleri gibi hissetmek istedi, George (Lucas) da bizimkileri farklı bir doğrultuya çekmek istedi, farklı fikirleri vardı. O zamanlarda işlerin karışık olduğunu hatırlıyorum" dedi. 

McGregor sözlerine “Bunca yıldan sonra, bizim filmlerimizin hitap ettikleri jenerasyon için, o zamanın çocukları için ne anlama geldiğinin gerçekten farkındayım. Filmleri gerçekten seviyorlar. Bu filmleri ilk filmlerden daha çok seven insanlarla; böyle pek çok kişiyle karşılaştım ve 'Dalga mı geçiyorsunuz?' dedim” şeklinde devam etti. 

McGregor yeniden Obi-Wan olacak

ewan mcgregor

Filmlere yönelik eleştirilere rağmen Ewan McGregor, Disney+ için hazırlanacak olan özel dizide bir kez daha Obi-Wan Kenobi olarak karşımıza çıkacak. Serinin yönetmenliğini Deborah Chow üstlenecek. Çekimler de 2021 yılında başlayacak. 

Star Wars Episode I, II ve III, George Lucas’ın kendisi tarafından “çocuklara hitap eden bir seri” için oldukça karışık, karanlık ve gereksiz politikayla dolu bir seri olmakla eleştiriliyordu. Lucas seriyi Disney’e sattıktan sonra eski filmler dışında kalan hikayeler Legends adında ana hikayeden ayrılmıştı. Yeni serinin aldığı eleştiriler, ikinci üçlemeyi de mumla aratıyordu.

Kaynak : https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news/ewan-mcgregor-star-wars-prequels-obi-wan-series-disney-plus-b434088.html
42
8
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
42
8
4
1
1