Meta, İşten Çıkarmaları Bir ‘Cadı Avına’ Dönüştürdü: Düşük Performanslı Çalışanlar Kovulacak

12
3
1
0
0
Facebook ana şirketi Meta’nın çalışanlarından gelen haberlere göre Silikon Vadisi devi, çalışanlarını işten çıkarma olayını bir cadı avına dönüştürmüş.

Dünyanın tümü şu anda bir ekonomik buhran içerisinde ve birçok şirket, bütçe elde edebilmek için çalışanlarını işten çıkarmak zorunda kalıyor. İşten çıkarma yapan Twitter, Tesla ve Google gibi Silikon Vadisi devleri şirketlerin arasında Meta da bulunuyor.

Facebook’un ana şirketi olan Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, bundan birkaç hafta önce çalışanları işten çıkarırken acımasızca bir öncelik metodu kullanacaklarını ve performans standartlarını güncellediklerini açıklamıştı.

Meta, işten çıkarmaları bir cadı avına çevirmiş

zuyckerberg

Şirket çalışanlarının bildirdiğine göre Meta’nın insan kaynakları müdürü Lori Goler, yakın zamanda çalışanlara kısa bir not göndermiş. Bu notta yazana göre şirket, artan yoğunluk yüzünden harekete geçti ve düşük performans gösterenleri şirketten "geçiş" yaptırmayı planlıyor. Tahmin edebileceğiniz gibi bu muhtemelen insanların işten çıkarılacağını söylemenin kibar yollarından biri.

Notta yazılanların hepsi çalışanlara değil, yöneticilere de yönergeler verilmiş. Meta, yöneticilerinden yüksek performans gösteren ekipler kurmalarını ve bir çalışanın kriterlerini seçerken şirket yönergelerine tamamen uymalarını, istisna yapmadan acımasız olmalarını istiyor.

Çalışanlardan gelen haberlere göre Facebook ana şirketi Meta’daki çalışanların %10 kadarı bu yıl işlerini kaybedebilir. Bir çalışan, mühendislik yöneticilerinin işten çıkaracak insan aramaya başladıklarını ve işin bir ‘cadı avına’ dönüştüğünü belirtti.

Tıpkı bir cadı avındaki gibi yöneticiler, düşük performanslı çalışanları ayıklamak ile görevlendirilmiş. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak : https://www.techspot.com/news/95426-facebook-targeting-low-performing-staff-jobs-cuts-could.html
12
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
3
1
0
0