Allah Kurtarsın LinkedIn: Facebook, Bu Sefer de LinkedIn'i 'Bozacak' Bir Özelliği Test Ediyor

0
0
0
0
0
LinkedIn’i tahtından indirmek isteyen Facebook, site üzerinden iş ilanı yayınlama özelliğini aktif etmek için son çalışmalarını da tamamlamak üzere.

Facebook, gözüne kestirdiği şirketleri ya satın alıyor ya da bu şirketleri popüler yapan özellikleri kendi bünyesine geçiriyor. Instagram ve Snapchat arasında yaşanan gelişmeleri az çok biliyorsunuz, şimdi ise aynı durum LinkedIn başına gelecek gibi. Facebook, şirket sayfalarına İşler sekmesi ekleyerek iş ilanlarını yayınlamaya başlayacak. Facebook profilleriyle ilanlara başvurabilecek olan kullanıcıların başvuru mesajları yine Facebook üzerinden şirketlere aktarılacak. 

Facebook’un 2 milyar, LinkedIn’in ise 500 milyona yakın kullanıcısı kitlesinin olduğunu düşünecek olursak LinkedIn’e oranla iş ilanı anlamında Facebook’un çok daha fazla sayıda kişiye ulaşacağını öngörebiliriz. Tabii bundan emin olabilmemiz için önce Facebook’un söz konusu özelliği hizmete açması gerekiyor.

Facebook’un test aşamasında bir diğer özelliği ise Profil Etiketleri. Hatta bunun LinkedIn’deki ‘profil onaylama’ özelliğinin neredeyse tıpatıp aynısı olduğu görülüyor. 

Bu servis paralı mı olacak, eğer paralı olacaksa da nasıl bir ücretlendirmeyle hizmete geçecek henüz belli değil. Fakat LinkedIn’in sahibi olan Microsoft’un bu duruma acil bir önlem alması gerek diye düşünüyorum, zira Facebook nereye elini atsa ‘diğer’ tarafları kurutur olmaya başladı.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0