Facebook, Yanlış Bilgi Paylaşımını Önlemek İçin Platformda Bazı Değişiklikler Yaptı

4
2
1
0
0
Facebook, yapmayı planladığı güncelleme ve değişikliklerle platform üzerinden yayılan yanlış bilgilerin önüne geçmeyi hedefliyor.

Facebook, platformda yer alan zararlı içeriklere erişimin azaltılmasını sağlayan güncellemesinin duyurusunu yaptı. Yapılan değişiklikler arasında en dikkate değer olanı ise gruplarda yaşanacak. Defalarca yanlış bilgilendirme paylaşımı yapan gruplar, daha az insanın 'Haber Kaynağı'nda görünecek.

Yapılacak değişikliklerle 'Haber Kaynağı'ndaki düşük kalitedeki yayınlar çıkarılacak. Facebook, yayıncıların genel olarak popüler olmaktan çok gerçekten önemli bir kaynak olup olmadığını ölçmeye başlayacak. Sosyal medya platformu, bunun için Google’ın sitelerinde yaptığı sıralamaya benzer bir sistem kullanacak. Bilindiği gibi bir site, sık sık farklı sitelerden bağlantı alıyorsa sistem bu siteyi güvenilir kaynak olarak işaretliyor.

Platformun, yanlış bilgilendirmenin önüne geçmeye çalışma haricinde yaptığı bazı değişiklikler ise şöyle:

  • Messenger’da daha detaylı engelleme araçları
  • Messenger için gelen onaylanmış profil rozeti
  • Bir gruptan çıktıktan sonra grupta yapılan paylaşımları ve yazılan yorumları silebilme
  • “Sayfa kalitesi” hakkında daha fazla bilgi
  • Kuralları ihlal eden grupların yönetimlerinin daha dikkatli incelenmesi

Facebook, bunların haricinde doğrulama kontrolünde de ufak değişikliklere gidiyor. Associated Press’in ABD’deki bazı videolarda uyguladığı doğruluk kontrolü sistemini Facebook da “Trust Indicators” (Doğruluk Göstergeleri) ile uygulamaya başlayacak. Buradaki göstergeler ise The Trust Project’ten gelecek. Ayrıca WhatsApp’ta yanlış bilgilendirmeyi önlemek için kullanılan bazı özellikler Messenger’a da gelecek.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/4/10/18304739/facebook-groups-reduce-misinformation-harmful-content-changes-messenger
4
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
2
1
0
0