Facebook: "Zihninizi Okuyan Bir Bileklik Geliştireceğiz"

37
5
3
2
1
Facebook, zihin okuyan bir bileklik için çalışma yapacağını açıkladı. Facebook, bu yeni bileklik çalışmaları için “sinirsel arayüz platformu” çalışmaları yapalan CRTL-labs’ı satın aldı.

Facebook, geçtiğimiz temmuzda bir tür beyin arayüzü üzerindeki planlarını açıklamıştı. Şirket, beyin arayüzü çalışmalarının ardından şimdi de vücuttaki elektrik sinyallerini anlayan bir bileklik üzerinde çalışma yapacağını açıkladı. 

Facebook’un VR ve AR başkan yardımcısı Andrew Bosworth, Pazartesi günü “sinirsel arayüz platformu” çalışmaları yapan CTRL-labs isimli laboratuvarı satın aldıklarını açıkladı. Bosworth, CTRL-labs’ı vücuttaki elektrik sinyallerini okuyarak kullanıcının “niyetini” anlayan bir bilek çalışması için satın aldıklarını söyledi. 

ctrl-labs bileklik

Andrew Bossworth, vücutta bulunan elektrik sinyallerini okuyabilecek bileklikle ilgili çalışmanın vizyonunu, “Bir fare tıklaması ya da düğmeye basmak gibi özel hareketleri yapmak için omurilikte bulunan sinir hücreleri, elinizde bulunan kaslara sinyaller gönderir. Bileklik bu sinyalleri çözecek ve dijital yaşamınız üzerinizde kontrol sahibi olmanızı sağlayacak şekilde cihazınızın anlayabileceği bir sinyale çevirecek” şeklinde açıkladı. 

zihin okuyan bileklik

Bossworth, ilginç bir şekilde, bu teknolojinin kolay fotoğraf paylaşılmasını sağlayacağını söyledi. 

Facebook, “zihin okuma” çalışmalarını ilk defa yapmıyor. Şirket daha öncede insan beyninin derinine bakacak çalışmalar planlığını açıklamıştı. Geçtiğimiz temmuz ayında ise sessiz konuşmayı sağlayacak bir beyin arayüzü üzerinde çalıştığını açıklamıştı. 

Kaynak : https://mashable.com/article/facebook-acquires-ctrl-labs-wristband-reads-your-mind/
37
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
37
5
3
2
1