FIFA 23'ten İlk Oynanış Videosu Geldi: İşte Bu Yıl Eklenen Tüm Yenilikler

24
11
2
2
2
Bu yıl FIFA adıyla son defa göreceğimiz efsanevi futbol serisi FIFA 23'ten yeni bir video geldi. Bu videoda oyunun tektik yanını ve kadın futbolunu keşfediyoruz.

Futbol simülasyonu denildiği zaman akla gelen ilk seri şüphe yok ki FIFA serisi. FIFA 23 ile birlikte oyunu son defa FIFA adıyla göreceğiz. EA Sports şimdi de bu oyunla ilgili olarak çeşitli detayları ortaya koyduğu bir video yayınladı. 

Videoda bu yıl karşımıza çıkacak olan yeni Hypermotion 2.0 hakkında bilgiler ediniyoruz. Ayrıca serinin yapımında ilk defa profesyonel bir kadın futbol takımı ile çalışmanın nasıl bir şey olduğunu da öğreniyoruz. Ayrıca Accurate özelliği de ilk kez karşımıza çıkıyor.

Hypermotion 2.0 ile oyuncu hareketleri değişiyor

Hypermotion 2.0 ile birlikte hareket yakalama teknolojisi ile yapay zeka bir araya geliyor. Antrenmanlar ve maçlardan elde ettiği bilgileri kullanan FIFA ekibi, burada topladığı ham veriyi makine öğrenmesi yardımı ile oyuna aktarıyor. Bu da 6000'den fazla hareketi oyuna ekliyor. Geliştiricilere göre şimdiye kadar toplamadıkları kadar veri bu oyun için toplandı.

Kadın futboluna daha çok özen

fifa 23

FIFA 23 ile birlikte kadın futbolu için de daha detaylı çalışıldığı göze çarpıyor. Böylece kadın oyuncular da daha gerçekçi şekilde hareket edip futbol oynayabilecek. Kadın oyuncuların fiziksel yapısı da daha doğru aktarılıyor.

Oynanış ve AcceleRate

fifa 23

FIFA 23 videosunda göze çarpan ilk şeylerden biri daha gerçekçi oyuncu hareketleri olmuş. Videoda yer aldığına göre oyuncular artık daha gerçekçi hareket ediyor ve fiziksel olarak bir ağırlıkları olduğu hissedilebiliyor. Hem bireysel olarak hem de takımalrın saha içindeki hareketleri açısından baktığımızda daha gelişmiş bir fizik motoru görüyoruz. Örneğin oyuncuların bacaklarına ve ayaklarına top çarptığında bunun fiziksel yansımasını oyunda görebileceğiz.

Oyunda gole gitme açısından da üç büyük değişiklik göze çarpıyor. Bunlardan ilki, özel hareketleri çok uzun bir süre sonra sol ayakla da yapabilme şansının gelmiş olması. Bir diğer fark ise duran toplarda topun tam olarak hangi noktasına vurabileceğimizi seçebilmemiz. Üçüncü önemli nokta ise xG (expected goal) mekaniğine benzer bir risk/ödül değerlendirmesine sahip şut mekanizması olacağı.

AcceleRate olarak tanıtılan özellik ise oyundaki futbolcuların tıpkı gerçek hayattaki gibi farklı hızlarda koşmasına imkan sağlıyor. Daha önceden oyunda normal koşu ve hızlı koşu adı (sprint) adı altında iki koşu türü bulunurken şimdi ise Explosive (patlayıcı) Controlled (kontrollü) ve Length (Uzun) koşu türleri bulunacak. Oyunuc o anki pozisyona göre ideal koşu hızını seçerek daha planlı taktikler oluşturabilecek.

Son olarak oyuna eklenen kaleci ve özel hareketlerin çeşitlendirilmesi de göze çarpıyor. Kaleciler bundan köşe vuruşu gibi pozisyonlarda hazırlıklı olacakları için çok daha stabil kurtarışlar yapabilecek. Özel hareketler ise karakterden karaktere farklılık gösterecek ve her futbolcunun kendine has bir hareketi olacak. Daha önce oyunda olan bu özelliğin çok daha detaylı olacağı aktarılan bilgiler arasında.

 

Kaynak : https://www.youtube.com/watch?v=xu0jf2LwafY
24
11
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
24
11
2
2
2