Garanti BBVA'nın İnternet Sitesi ve Mobil Uygulaması Çöktü

81
14
4
2
1
Bugün öğle saatlerinden beri Türkiye'nin en büyük bankalarından birisi olan Garanti BBVA'nın hem internet sitesine hem de mobil bankacılık uygulamasına giriş yapılamıyor. Akıllara "Acaba bir siber saldırı mı var" sorusunu getiren durum hakkında ise Garanti BBVA resmi bir açıklama yayınladı.

Türkiye’nin en büyük bankalarından bir tanesi olan Garanti BBVA’nın internet sitesi ve mobil uygulaması bugün saat 14.30 civarlarından beri kullanılamıyor. Garanti BBVA bankası müşterileri, internet şubesi ve mobil bankacılık sistemlerine giriş yapmak istediklerinde bir hata mesajıyla karşılaşıyorlar.

Bu durumun pazar günü meydana gelmesi ise bankaya yönelik bir siber saldırının olabileceğini akıllara getiriyor. İddialara göre yurt dışından Garanti Bankası'nın sistemine 100 GB büyüklüğünde bir siber saldırı mevcut olabilir. Bu saldırı karşısında Garanti'nin farklı operatörler üzerinden işlem yapma çabası yüzünden bu erişim problemlerinin ortaya çıktığı söyleniyor.

Garanti BBVA’dan resmi açıklama geldi:

garanti çöktü

Konuyla ilgili Twitter’dan resmi bir açıklama yapan Garanti BBVA, olayın yoğun internet trafiği nedeniyle meydana geldiğini, sorunun üstesinden gelmek için çalışmalarına devam ettiklerini ve tüm müşterilerinden özür dilediklerini belirtti.

Bankanın internet sitesine ise an itibari ile hâlâ erişilemiyor. İnternet üzerinden Garanti BBVA internet sitesi için giriş yapmak isteyen Garanti BBVA müşterileri "Bu Siteye Ulaşılamıyor" hatasını alıyor. Aynı şekilde mobil bankacılık uygulamasında da durum çok farklı değil. Akıllı telefonları üzerinden mobil bankacılık uygulamasını açan müşteriler, şifre ve kullanıcı bilgilerini girmelerine rağmen "Şu anda işleminizi gerçekleştiremiyoruz" mesajı ile karşı karşıya kalıyorlar. Garanti BBVA’nın mobil bankacılık uygulamasının Türkiye’de en çok kullanılan 11. mobil uygulama olduğunu da hatırlatalım.

garanti çöktü

garanti çöktü

Müşteriler tepkili:

Konuyla ilgili olarak ise müşteriler sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi. Uzun bir süredir bankacılık işlemlerini gerçekleştiremeyen bazı Garanti BBVA müşterilerinin sosyal medya üzerinden konu ile yazdıkları ise şöyle:

81
14
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
81
14
4
2
1