Google'ın Blog Hizmeti Blogspot’a Erişim Engeli Getirildi

69
8
1
1
0
Google'ın Blog Hizmeti Blogspot’a Erişim Engeli Getirildi
24 Temmuz Salı günü akşamından bu yana ülkemizdeki bazı servis sağlayıcılarından Google’ın blog hizmeti olan Blogspot tabanlı sitelere erişilemiyordu. Turkey Blocks platformu, Blogspot’a erişim engeli getirildiğini doğruladı.

Blog paylaşımları konusunda dünyada ve ülkemizde en çok tercih edilen mecralardan olan Blogspot, Türkiye’de erişime engellendi. 24 Temmuz akşamından bu yana farklı kaynaklardan çeşitli blog sitelerine giriş yapılamıyordu. 

Turkey Blocks oluşumunun sosyal medya hesaplarına ve paylaştığı bilgilere göre erişim sorununun kaynağı engelleme. TTNet ve Uydunet gibi yaygın hizmet sağlayıcılarının erişimi engellediği söyleniyor. Superonline ve çeşitli mobil operatörlerden Blogspot kaynaklı blog sitelerine erişim sağlanabildiği de söyleniyor. Eğer karar geri çekilmezse, bu servis sağlayıcıları da Blogspot’u engellemek zorunda kalacaklar.

"Onaylandı: Google Blogspot, #Turkey'de engellendi; milyonlarca blog artık erişilemez, büyük internet sağlayıcılarının engel sayfasıyla değiştirildiler."

Ülkemizde yayın yapan binlerce blog ve bu blogların milyonlarca takipçisi var. Şimdilik blog sitelerine giriş yapmaya çalıştığınızda herhangi bir yasal açıklamayla karşılaşmıyorsunuz. Bunun yerine 404 hatası aldığınız bir sayfa sizi karşılıyor. Eğer kısa sürede kararın devamına karar verilirse, blog sitelerine girişte yasal açıklamayı görmeyi bekliyoruz. 

Blogspot’un neden engellendiğine yönelik şu an resmi bir açıklama bulunmuyor. Ortalıkta dolaşan söylemlerin hepsi sadece bir iddiadan ibaret. Muhtemelen bu kararın nedeni de yakın zamanda açıklanacaktır. Sizin için takip edip, gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak : https://turkeyblocks.org/2018/07/25/blogspot-blocked-in-turkey/
69
8
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
69
8
1
1
0