Google'dan Chrome'da Gizli Sekme Kullananları Sevindirecek Özellik

31
8
2
1
1
Google, Chrome'daki gizli sekmeler için yepyeni bir özellik getirdiğini duyurdu. Buna göre artık Android kullanıcıları, gizli sekmeleri şifre, parmak izi ve yüz tanıma gibi yöntemlerle kilitleyebilecek.

Google Chrome’da yer alan gizli sekme, birçok insan için oldukça kullanışlı bir özellik. Kullanıcılar, bu sekme yardımıyla tarama geçmişlerinin gizli kalmasını, verilerinin kayıt altına alınmamasını sağlayabiliyor. Şimdi Google tarafından getirilen yeni bir özellik ise gizli sekmeyi kullananları daha da mutlu edeceğe benziyor.

Google, yayınladığı bir blog gönderisinde artık kullanıcıların, gizli sekmelerini kilitleyebileceğini belirtti. Özellik, Android kullanıcıları için geniş çapta kullanıma sunulacak. iOS için ise hâlihazırda bu tarz bir seçenek bulunuyordu. Bazı Android kullanıcılarının bir süredir bu özelliği kullanabildiğini de söyleyelim. Şimdi ise herkes için çıkış yapıyor.

Yeni özellikle telefonunuzu kullananlar tarayıcınızı açıp gizli sekmelerinizi göremeyecek

Yeni biyometrik doğrulama özelliğiyle, başka bir kişinin telefonunuzu kullandığında tarayıcınıza ve gizli sekmelerinize girmesinin engellenmesi amaçlanıyor. Biraz daha açacak olursak, tarayıcıyı kullanmaya başladığınızda gizli sekmeyi normal olarak açabileceksiniz. Ancak bir başka uygulamaya geçip, Chrome’dan bu sekmelere geri döndüğünüzde ayarladığınız kilidi açmanız gerekecek.

Google, kilit açma için şifre, parmak izi veya yüz tanıma gibi seçeneklerin kullanılabileceğini belirtiyor. Normal sekmeler için bu tarz bir kilitleme özelliğinin bulunmadığını ekleyelim.

Android kullanıcılarına sunulmaya başlayan özellik, Chrome’un ‘Ayarlar’ kısmında bulunan ‘Gizlilik ve Güvenlik’ bölümünden aktif hâle getirilebiliyor. Henüz herkese gelmemiş olabileceğini de belirtmeden geçmeyelim.  

Kaynak : https://www.theverge.com/2023/1/26/23573117/google-chrome-incognito-lock-android-safety-check
31
8
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
31
8
2
1
1