Google Pixel 3 XL, Çentikli Ekranıyla İlk Kez Net Bir Şekilde Görüntülendi!

32
7
4
3
2
Google, akıllı telefon serisi Pixel’in yeni üyesi üzerindeki çalışmalarının son aşamasında. Şu anda test aşamasında olan cihaz, şirketin Apple ile vermeye çalıştığı rekabete yeni bir soluk getireceğe benziyor, çünkü Google çentik işinde ben de varım diyor.

Akıllı telefon sektörünün 2018 trendi çentikli ekran ve cam arka yüzey tasarımları oldu. Apple, iPhone X modeliyle birlikte yine bütün sektördeki anlayışı değiştirdi. Piyasadaki çentikli ekran tasarımına sahip cihazların sayısı 30’a yaklaştı. Yine de Samsung ve Xiaomi gibi devler hala özgün tasarımlarına devam ediyorlar. Çentik işine adını yazdıran son şirket ise Google oldu. Firmanın yeni gözdesi Pixel 3 XL ilk kez bu kadar net bir şekilde görüntülendi. 

Bugüne kadar çıkan söylentilerin çoğunu doğrulayacak şekilde ulaşan görüntüler, ön tarafta çift kamera donanımıyla gelecek bir Pixel 3 ailesi gösteriyorlar. Aynı zamanda Apple’ın TrueDepth adını verdiği sensörlü ön kamera sisteminin bir benzerinin geliştirildiğini görüyoruz. Bildiğiniz üzere piyasadaki çoğu cihazda çentik bulunsa bile içleri boş oluyor. Apple bu sistemle kızılötesi yüz tanıma sistemi olan Face ID ve Animoji özelliklerini hayata geçirebiliyor. Google’ın bu konuda rakibine cevap verecek olması oldukça hoş bir gelişme. 

Snapdragon 845 işlemcisiyle gelecek Pixel 3 XL, 4GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip olacak:

Alttaki görüntü biraz bulanık olsa da hoparlör ızgarasını görebiliyoruz:

Google, ekrana gömülü parmak izini sensörünü kullanmayacağını belirtmişti. Bu teknoloji henüz çok genç olduğundan sensörü cihaz arkasında görüyoruz. Ayrıca tek kamera sensörünü görenler için belirtelim: Google işini yazılımlarla çözüyor ve piyasadaki hemen hemen bütün çift kameralı telefonlardan daha başarılı fotoğraflar çekiyor. Hatta iPhone X’un fotoğraf kalitesine de çoğu otoriteye göre üstünlük sağlıyor. Bir nevi çift kameranın pazarlama oyunu olduğunu hatırlatıyor bizlere.

Bu görüntülerde de cihazın 3.5 mm kulaklık girişinin olmadığını, güç ve ses düğmelerini, USB Type-C bağlantısını, SIM kart tepsisini görüyoruz:

Google Pixel 3 XL artık ifşa olduğuna göre, artık diğer cihazlara gözümüzü çevirebiliriz. Bizi takip etmeye devam edin :)

Kaynak : https://www.xda-developers.com/google-pixel-3-xl-glass-back-display-notch/
32
7
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
32
7
4
3
2