Google Sürekli Olarak Sesinizi Kaydediyor! Peki Kayıtlı Ses Dosyaları Nasıl Silinir?

1
0
0
0
0
Gündelik yaşantımızın olmazsa olmazı haline gelen Google, sesimizi de kayıt altına alıyor. Peki bu ses dosyaları sistemden nasıl silinir?

İnternette attığınız her adımın Google tarafından takip edildiğini herhalde bilmeyeniniz yoktur. Tarayıcıda yaptığınız aramalardan ''içeriği kontrol etme'' sebebi ile e-maillerinize kadar pek çok şey Google'ın kontrolündedir.

Ancak Google'ın bu 'takip' konusunda bir hamlesi daha var; ses kaydı. Eğer Google'ın ses kontrol asistanını kullanıyorsanız bu asistana söylediğiniz her şey, kelimesi kelimesine kayıt altına alınmakta.

Bunun sebebi Google'ın size sonradan yapacağınız aramalarda daha sağlıklı sonuçlar vermesi ve ses tanıma sisteminin geri dönüşler ile biraz daha geliştirilmesi (tabii yersen). Fakat bu kayıtları silmeniz mümkün.

Google'ın ses kontrol asistanını kullandığınız zaman sesiniz zaten Google tarafından kaydediliyor. Buna karşı yapabileceğiniz bir şey yok. Ancak, sistem üzerinde kayıtlı olan sesinizi silmeniz mümkün.

Buraya tıklayarak karşınıza çıkacak sayfada 'Etkinlik Kontrolleri' kısmına girmek. Bu kısımında karşınıza çıkacak 'Google Voice ve Ses Etkinliği' bölümünden geçmişi kontrol edebilir ve sistemde kayıtlı olan sesleri silebilirsiniz.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0