Google'dan Modunuza Göre Müzik Yapmanızı Sağlayan Ücretsiz Araç

24
4
2
2
0
Google'ın Magenta ekibi tarafından geliştirilen Lo-Fi Player isimli araç, kendi modunuza göre müzik yapmanıza imkan sağlıyor. Makine öğreniminden yardım alan araç, fazlasıyla çeşitli seslere ve özelleştirme imkanına ev sahipliği yapıyor.

Makine öğrenimi araçları geliştiren Google'ın Magenta ekibi, bugüne kadar herkesin yaratıcılığını dışa vurmasını sağlayan araçlarla karşımıza geldi. Ekibin üstünde çalıştığı projeyle birlikte ortaya çıkan son araçsa makine öğrenimi yardımıyla kendi müziğinizi yapmanıza imkan tanıyor.

Lo-Fi Player ismiyle geliştirilen ve kullanıma açılan araç, bünyesinde pek çok çeşitli ses ve ritmi barındırıyor. Ortamdaki tüm sesler, bir odada bulunan herhangi bir projeye tıkladıktan sonra açılan seçenekler kısmından ayarlanabiliyor. Oldukça eğlenceli olan bu aracı kullanmak da epey kolay.

Lo-Fi Player nasıl kullanılır?

lo-fi player

Vibert Thio tarafından tasarlanan ve bu yaz ekibiyle birlikte geliştirilen Lo-Fi Player'ı kullanmak için öncelikle bu bağlantıya tıklayın. Ardından açılan sayfada yer alan ilk resme tıklayarak Lo-Fi Player'ın yeni bir sekmede açılmasını sağlayın. GitHub üzerinden açılan sayfada yükleme tamamlanınca 'start' tuşuna basarak aracı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Odada gördüğünüz her bir nesne sizin için çeşitli sesler oluşturuyor. Bir nesneye tıkladıktan sonra açılan menüde nasıl bir ses istediğinizi veya nasıl bir duygu yansıtmak istediğinizi ve sesin ne seviyede olacağını ayarlayabilir, ses üzerinde ince ayarlar yapabilirsiniz. Ayrıca odadaki pencereye veya duvara tıklayarak manzaraya veya renge uygun temalı tonlar elde edebilirsiniz. Odadaki eşyaları da hareket ettirebileceğinizi unutmayın.

lo-fi player

Kendiniz için çok tatlı bir parça oluşturabileceğiniz bu aracı eğer geliştiriciyseniz kendi ellerinizle de düzenleyebilirsiniz. Aracın kaynak kodları, bu bağlantıda yer alan GitHub sayfasında yer almaktadır. Aynı şekilde bu bağlantıya tıklayarak aracı düzenlemek için neler yapmanız gerektiğine dair direktifler alabilirsiniz.

Tüm bunların yanı sıra aracı geliştiren ekip, YouTube kanalında da canlı yayın başlatmış durumda. Bu bağlantıya ulaşarak izleyebileceğiniz canlı yayının sohbet kısmına 'turn off the light' (ışıkları kapa) gibi komutlar yazarak yayında çalan müziğin değişmesini sağlayabilirsiniz.

Kaynak : https://www.technologyreview.com/2020/09/04/1008151/google-ai-machine-learning-quarantine-music/
24
4
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
24
4
2
2
0