Hacklenmek İstemiyorsanız Bu Parolaları Kullanmayın!

0
0
0
0
0
Hacklenmek İstemiyorsanız Bu Parolaları Kullanmayın!
Yapılan bir araştırma, hesaplarımızın hacklenme olasılığını arttıracak parolaları kullanmaya devam ettiğimizi gösteriyor.

Lancaster Üniversitesi’nden öğretim görevlisi Dr. Jeff Yan, Yahoo’dan sızan verilerden yola çıkarak ‘asla kullanılmaması gereken’ bir liste yayınladı. Peki bu listenin ilk iki sırasında hangi parolalar var dersiniz? 123456 ve password! Bu parolaları ise "welcome", "ninja", "abc123", "123456789", "12345678", "sunshine", "princess" ve "qwerty" gibi parolalar takip ediyor. (welcome, password gibi İngilizce kelimeleri çıkardığımızda listede geri kalan birçok şifreyi biz Türkler de kullanıyoruz) 

Bununla ilgili Daily Mail’a bir açıklama yapan Yan, basit parolaların hala kullanılıyor olmasının temel sebebini kullanıcıların çevrimiçi risklerden habersiz olmalarına ya da bu riskleri anlamamalarına bağlıyor.

Yan’a göre bu parolalar, hatırlanması ve yazılması kolay olduğu için de kullanılıyor olabilir. En büyük tehlike ise burada başlıyor. Çünkü birçok kullanıcı, aynı parolayı birden fazla hesapta kullanıyor ve bu da hack olaylarının daha ‘yıkıcı’ olmasına sebep oluyor. Uzmanlar, daha önceleri pek çok kez ‘her hesap için farklı bir parola kullanmanızı öneriyoruz’ şeklinde uyarılarda bulunmuştu. 

Her hesap için belirlediğiniz bu parolaları hafızada tutmanın zor olacağının biz de farkındayız. Bu sebeple global çapta güvenilirliliği en yüksek olan LastPass’ı kullanmanızı öneririz. Şuradaki bağlantı üzerinden servisin tarayıcınıza göre hazırladığı eklentileri kullanabilirsiniz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0