'Havrita'ya Mahkeme Kararıyla Erişim Engeli Getirildi

127
16
4
1
0
Son günlerin en fazla tartışılan konularından birisi olan Havrita'ya yönelik erişim engeli kararı alındı. Karar, Paw Guard avukatının yaptığı başvuru sonucunda verildi.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyanın yeni gündemi olan ‘Havrita’ uygulaması hakkında bugün önemli bir karara imza atıldı. “#havritakapatılsın” etiketiyle gündeme taşınan, “Köpeklerin yoğunluğu ve sebep oldukları olumsuz olayların konumunu gösteren harita” olarak tanımlanan uygulama hakkında erişim engeli kararı alındı.

Söz konusu karar, Ankara 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından verildi. Havrita’ya ilişkin suç duyurusu, daha önce dolandırıcılık iddiaları ile gündeme gelen Pati Koruyucuları Hayvanları Koruma Derneği’nin (Paw Guard) avukatı Muhammed Yusuf Damnalı tarafından yapılmıştı.

İstanbul Barosu da suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyordu:

havrita

Havrita’ya yönelik tepkiler sosyal medyanın gündemi iken İstanbul Barosu da harekete geçmişti. Gelen şikâyetler ve ortaya atılan iddiaların ardından İstanbul Barosu’nun da uygulamaya yönelik suç duyurusunda bulunmaya hazırlandığı öğrenilmişti. İstanbul Barosu’nun açıklaması şu şekildeydi:

“Bu bir suç aynı zamanda toplum ve insan sağlığını da tehdit ediyor. Sadece hayvanlar değil hayvanseverler de hedef haline geliyor. Bu işaretlemeler yapıldığında o hayvanları korumak için giden de oluyor. Bu da birtakım çatışmaları beraberinde getiriyor. Bir an önce gerekli müdahaleler yapılmalı.”

Havrita’dan açıklama gelmişti

Havrita uygulamasının sözcüsü olarak açıklamada bulunan Avukat Devrim Koçak, yaptığı açıklamada uygulamanın “Burada köpekler gösterilmiş, gidin zarar verin” gibi bir amaçla kurulmadığını ve böyle bir misyona hizmet etmediğini bildirmişti. Sosyal medyada konuşulmaya başladığından bu yana, yapılan linç kampanyaları sonucu uygulamanın ziyaretçi sayısında büyük bir artış yaşandığını söyleyen Koçak, 1 saat içinde yaklaşık 4 bin kişinin uygulamaya girdiğini ifade etmişti. Koçak, açıklamalarını “Bir müptezel, bir köpeğe kötülük yapmak istiyorsa ‘haritadan bakayım’ demez” sözleriyle sonlandırmıştı.

Kaynak : https://www.cnnturk.com/turkiye/havritaya-erisim-engeli-getirildi
127
16
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
127
16
4
1
0