Netflix, Horizon Zero Dawn Dizisi İçin Çalışmalara Başladı: The Umbrella Academy'nin Yapımcısı Dizinin Yaratıcılığını Üstlenecek!

3
1
1
0
0
Netflix, The Umbrella Academy dizisinin yaratıcılığını üstlenen Steve Blackman'ın iki dizi üzerinde daha çalıştığını açıkladı. Bu dizilerden birinin de sevilen oyun Horizon Zero Dawn'dan uyarlanan bir yapım olacağı ifade edildi.

Netflix, bugün yaptığı açıklamalarda, popüler süper kahraman dizisi The Umbrella Academy’nin dördüncü ve son sezonu için onay aldığını duyurmuştu. Dev şirket, bu açıklamalarının ardından ise dizinin yaratıcılığını üstlenen Steve Blackman ile ilgili de bir duyuruda bulundu ve ünlü senarist ile ortaklıklarını uzattıklarını ifade etti.

Şirket ile anlaşmasını uzatan Blackman’ın, The Umbrella Academy’nin ardından iki yeni dizi ile karşımıza çıkaracağı belirtildi. Bunlardan birinin uzayda geçecek bir yapım olduğu açıklanırken diğerinin ise oyunseverleri heyecanlandıracak bir dizi olacağı ifade edildi.

Steve Blackman, Horizon Zero Dawn dizisi üzerinde çalışıyor

Netflix’in açıklamalarına göre Steve Blackman, popüler PlayStation özel oyunu Horizon Zero Dawn’dan uyarlanan bir bilim kurgu dizisinin yapımcılığını ve yazarlığını üstlenecek. Konuya ilişkin konuşan Blackman, oyunlarda gördüğümüz Aloy karakterinin bu yapımda da başrol olacağını ve herkesin izleyebileceği bir dizi ortaya çıkarmayı planladıklarını ifade etti.

Guerilla Games’in geliştiriciliğini üstlendiği oyun; ilk olarak 2017’de karşımıza çıkmış, bu yıl ise Horizon Forbidden West isimli ikinci oyunu ile bizlerle buluşmuştu. Oyunculardan ve eleştirmenlerden büyük beğeni toplayan RPG türündeki yapım, binlerce yıl sonra robotlarla dolu post-apokaliptik bir gelecekte Aloy isimli karakterin yaşadıklarını konu alıyordu. Oyunun dizi uyarlamasının Netflix’e geleceği de geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı.

Netflix, Steve Blackman’ın Horizon dizisi dışında uzay temalı bir dizide daha yer alacağını açıkladı. ‘Orbital’ ismi verilen bu yapımın, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) geçeceği ifade edildi. Blackman, kara mizah sevgisini bu yapıma yansıtacağını söylerken güzel aksiyon sahneleriyle karşılaşacağımızı belirtti. Ünlü senarist, dizide uzaylı görmeyeceğimizi de sözlerine ekledi.

Horizon dizisi, son zamanlarda film veya dizi olarak uyarlanan popüler oyunlardan yalnızca biri. The Witcher, Resident Evil gibi oyunların uyarlamaları halihazırda platformlarda bulunuyor. 2023 yılında ise The Last of Us dizisinin bizlerle buluşacağını biliyoruz. Bunun yanı sıra A Plague Tale: Innocence ve God of War gibi oyunların da adaptasyonlarının gelmesi bekleniyor. Filmi ve dizisi çıkması beklenen oyunların tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://deadline.com/2022/08/steve-blackman-horizon-zero-dawn-orbital-umbrella-academy-showrunner-netflix-deal-1235099888/
3
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
1
0
0