House of the Dragon, Daha İlk Günden Rekor Kırdı: İşte İlk Gecesindeki İzlenme Sayısı

6
3
3
1
1
HBO'nun pazar günü yayınladığı House of the Dragon, HBO'nun en iyi çıkış yapan yapımı oldu. Dizi, Game of Thrones'un final bölümünün izlenme sayısınaysa ulaşamadı.

2019’daki kaotik final bölümüyle bir süreliğine ekranlara veda eden Game of Thrones evreni, pazar günü ilk bölümü yayınlanan House of the Dragon ile geri döndü. Dizinin ilk bölümü tüm dünyada gündem olmayı başarırken oluşan yoğun taleple HBO platformunda ve Amazon’un Fire TV cihazlarında erişim sıkıntısı bile yaşandı.

House of the Dragon’ın ne kadar yoğun bir taleple karşılaştığıysa bugün HBO tarafından paylaşılan verilerle somut olarak gözler önüne serildi. House of the Dragon, HBO’nun bugüne kadarki en iyi çıkış yapan yapımı oldu. Şirket, dizinin ilk bölümünün pazar günü kaç milyon kişi tarafından izlendiğini de paylaştı.

Bir gecede sadece ABD'de 10 milyona yakın kişi izledi

house of the dragon

HBO’nun açıklamasına göre House of the Dragon, sadece ABD’de 9 milyon 986 bin izleyici tarafından izlendi. Dizi, böylelikle evrenin ana dizisi Game of Thrones’un da ilk bölümünden daha fazla izlendi. Dizinin ilk bölümünün izlenme sayısı, Game of Thrones’un final bölümün ise geçemedi. Game of Thrones’un Mayıs 2019’da yayınlanan final bölümü, aynı gece ABD'de 19 milyon izleyici toplamayı başarmıştı. 

Öte yandan HBO tarafından paylaşılan diğer detaylara göre House of the Dragon’ın çıkışı, Game of Thrones’a olan ilgiyi de artırdı. HBO Max’te 4K yayınlanan ana dizi, izleyici sayısında geçtiğimiz aya göre %90 oranında artış yaşadı.

House of the Dragon ilk bölüm incelemesi:

House of the Dragon, Türkiye'de 'resmi' olarak yayınlanmıyor. Nedeni için aşağıdaki içeriğimize bir göz atabilirsiniz.

Kaynak : https://www.theverge.com/hbo/2022/8/22/23317333/hbo-max-house-of-the-dragon-game-of-thrones-biggest-premiere-ever
6
3
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
6
3
3
1
1