How I Met Your Mother’ın Tam Bir Aile Adamı Olan Karakteri 'Marshall Eriksen' Hakkında Duyunca Tekrar Tekrar Gülümseyeceğiniz 9 Bilgi

17
1
1
1
1
Final yapmasının üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala pek çok hayranı bulunan komedi dizisi How I Met Your Mother’daki en sevilen karakterlerden bir tanesi olan ve başarılı oyuncu Jason Segel tarafından canlandırılan Marshall Eriksen’ın benzersiz özelliklerini tekrar hatırlayarak gülümsemenizi sağlayacak ilginç bilgilere gelin yakından bakalım.

Yan hikayesinin anlatıldığı How I Met Your Father ile yeniden gündeme gelen How I Met Your Mother dizisi, 2005 - 2014 yılları arasında yayınlanan bir komedi dizisidir. Bugün Disney Plus üzerinden tüm bölümlerini izleyebileceğiniz How I Met Your Mother dizisinde ana karakter Ted Mosby’nin çocuklarına annesiyle nasıl tanıştığını anlatmasını uzun ve keyifli bir maratonda izledik.

How I Met Your Mother dizisinde Ted Mosby’nin en yakın arkadaşları olan Marshall Eriksen, Lily Aldrin, Barney Stinson, Robin Scherbatsky arasından pek çok izleyicinin favori karakteri başarılı oyuncu Jason Segel tarafından canlandırılan Marshall olmuştur. Kendine has özellikleri ile izleyenlerin hem yüreğini ısıtan hem de kahkahalara boğan Marshall Eriksen karakteri hakkındaki ilginç bilgilere yakından bakalım ve tekrar tekrar gülümseyelim. 

How I Met Your Mother’daki Marshall Eriksen hakkında ilginç bilgiler:

  • Marshall Eriksen karakteri aslında gerçek bir kişiden ilham alınarak yaratıldı.
  • Marshall aslında dizideki en garip karakterlerden bir tanesi.
  • Dizi boyunca sayısız takma isim aldı.
  • Marshall gerçek bir spor tutkunu.
  • Hikaye derinleştikçe Marshall’ın farklı yaşlarını farklı oyuncular oynadı.
  • Aşk demek, Marshall Eriksen demek.
  • Marshall Eriksen, dizideki saf sevgiyi sembolize ediyor.
  • Jason Segel gerçekten de ailenin en kısası.
  • Marshall saçlarını kaybetti ama hayalini de gerçekleştirdi.

Marshall Eriksen karakteri aslında gerçek bir kişiden ilham alınarak yaratıldı:

Craig Thomas

Jason Segel ile benzersiz bir figür haline dönüşen Marshall Eriksen karakterini izlerken bazen bu kadar da olmaz demiş olabilirsiniz ama olur, çünkü Marshall Eriksen karakteri aslında gerçek bir kişiden ilham alınarak yaratıldı. Üstelik bu kişi dizinin yazar, yönetmen ve yapımcılarından olan Craig Thomas’ın ta kendisidir. Daha da ilginci, Marshall Eriksen’ın biricik aşkı Lily Aldrin karakteri de Craig Thomas’ın eşi Rebecca Alson-Milkman’ndan ilham alınarak yaratılmıştır. Yani karakterlerin aralarındaki aşk tam tam anlamıyla gerçek.

Marshall aslında dizideki en garip karakterlerden bir tanesi:

How I Met Your Mother dizisindeki her bir karakter için sayfalarca analiz yapılabilir çünkü her biri epey garip insanlar. Bunlar arasında Marshall Eriksen evli bir avukat olarak daha sıradan biri gibi görünebilir ancak onun garipliği detaylarda saklı. Marshall’ın bir funk grubu var, stand up yapmaya çalışıyor, oyunlara acayip takıntılı, garip iddialarda epey gözü kara davranıyor, karısı ile telepatik iletişim kurabiliyor, doğaüstü olaylara inanıyor yani dizideki diğer karakterlerin pek çoğunda olmayan özellikleri izleyiciye sunabilen eşsiz biri.

Dizi boyunca sayısız takma isim aldı:

Amerikalıların kültüründe arkadaşlarına takma isim vermek yaygın bir adettir. Üstelik bizdeki gibi tek bir isimle değil, sayısız isimle birbirlerini anarlar. Tüm dizi boyunca baktığımız zaman garip davranışları nedeniyle en çok takma isim alan karakter Marshall Eriksen’dır. Marshall’ın aldığı takma isimler arasında Marshmallow, The Kid, Fudge Supreme, Judge Fudge, Mr. Awesome, Ghost in the Post, Sports Guy, Funny Butt, Vanilla Thunder, Marsh Madness, Papa ve Beercules gibi duyduğumuz anda kahkaha atmamızı sağlayan isimler var ve bunları dilimize çevirmek epey zor.

Marshall gerçek bir spor tutkunu:

Avukat arkadaşlarıyla amatör bir basketbol takımı kuran ve bir bölümde Ted ile sıkı bir spor iddiasını takip eden karakterimiz Marshall Eriksen, Barney gibi bir kumar bağımlısı değil ancak sıkı bir spor tutkunudur. Kendi doğup büyüdüğü eyaletin Amerikan futbolu takımı olan Minnesota Vikings’in ve yine aynı eyaletin beyzbol takımı olan Minnesota Twins’in tutkulu bir taraftarıdır. Üniversite ile birlikte taşındığı büyük şehrin takımı New York Mets’i de desteklediğine dair hikayeleri dizinin birkaç bölümünde duyduk.

Hikaye derinleştikçe Marshall’ın farklı yaşlarını farklı oyuncular oynadı:

marshall eriksen

How I Met Your Mother dizisi tam 9 sezon süren oldukça uzun bir yapım olduğu için yıllar içinde karakterlerin farklı yaşlarını da ekran görmüş olduk. Marshall Eriksen’ın yetişkin, yaşlı ve üniversite çağındaki hali Jason Segel tarafından oldukça başarılı bir şekilde canlandırılmıştır. 10 ve 13 yaşındaki versiyonları Tyler Peterson, 8 yaşındaki versiyonu ise Koby Rouviere tarafından canlandırılmıştır. Kabul edelim, bu genç isimler sayesinde Marshall Eriksen karakteri zihnimizde çok daha gerçekçi bir biçimde canlanmayı başarmıştır.

Aşk demek, Marshall Eriksen demek:

How I Met Your Mother dizisindeki tüm karakterlerin hayatına pek çok farklı partner girip çıkmıştır. Hatta Marshall ile evli olan Lily’’nin bile lisede birlikte olduğu Scooter isimli bir çocuk vardı. Marshall ise Lily’nin onu terk ettiği sürede çıkma denemesi yaptığı çılgın gözlü hanımı saymazsak tamamen tek eşlidir ve hayatında yalnızca Lily olmuştur. Tüm diziye baktığımız zaman Lily dahil gerçek anlamda bir aşk ve aile adamı olan tek karakter Marshall’dır ve kabul edelim; Lily, Marshall’ı hak etmiyor.

Marshall Eriksen, dizideki saf sevgiyi sembolize ediyor:

Tamam dizideki hiçbir karakter için kötü diyemeyiz ancak intikam aldıklarını, kin tuttuklarını ve bencilce davrandıklarını sık sık gördük. Ya Marshall Eriksen? Marshall her zaman arkadaşlarına destek oldu, Lily ile babasını o barıştırdı, çevreyi kurtarmak için parayı elinin tersiyle itti, arkadaşlarının iyiliği için devamlı tavsiyeler verdi, hayata her zaman küçük bir çocuğun masumiyetiyle baktı. Tabi onunla kavga ederseniz kafanızdaki peruğu söküp alabilir, o ayrı. 

Jason Segel gerçekten de ailenin en kısası:

marshall eriksen

Elbette dizideki ailesinden bahsediyoruz. Marshall Eriksen dizi boyunca ailenin en kısası olduğundan ve bunun yaşattığı travmadan bahseder. Bu durum hepimize ilginç gelebilir çünkü oyuncu Jason Segel tam 1.93 m boyunda. Yine de bu doğru çünkü kardeşi Marvin Jr.’ı canlandıran oyuncu Robert Michael Ryan ve diğer kardeşi Marcus’u canlandıran oyuncu Ned Rolsma hem ondan yaş olarak daha büyük hem de boy olarak daha uzundur. Oyuncu seçimi yapmak epey zor olmuş olmalı.

Marshall saçlarını kaybetti ama hayalini de gerçekleştirdi:

marshall eriksen

Hikayenin geleceğini gösteren sahnelerde görüyoruz ki maalesef Marshall Eriksen yıllar içinde saçını kaybediyor. Bunun nedeni olarak yıllar sonra katıldığı seçimleri görüyoruz. Yine de gördük ki Marshall Eriksen o seçimi kazandı, çevre için elinden geleni yaptı, Lily’nin her türlü gıcıklığına rağmen hayalindeki aileyi kurdu. Kabul edelim, dizinin finali hepimizi tam olarak tatmin etmedi ama Marshall hak ettiği mutlu sona ulaştı.

Sevilen komedi dizisi How I Met Your Mother’daki Marshall Eriksen karakteri hakkında duyunca tekrar tekrar gülümsemenize neden olacak ilginç bilgilerden bahsettik. Marshall Eriksen’ı seviyor musunuz yoksa sizin favori karakteriniz farklı mı? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz. 

Popüler dizi ve film karakterleri hakkında bilgi edinmeyi seviyorsanız, bu içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

Kaynak : https://screenrant.com/how-i-met-your-mother-facts-didnt-know-about-marshall/
17
1
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
17
1
1
1
1