HP'nin Samsung Galaxy Z Flip Benzeri Katlanabilir Telefon Patenti Ortaya Çıktı

12
9
2
1
0
Akıllı telefon sektöründe pek de adı geçmeyen bir şirket olan HP'nin katlanabilir akıllı telefon patenti ortaya çıktı. HP'nin patentte yer alan cihazı gerçek bir ürüne dönüştürmesi ise beklenmiyor.

Katlanabilir akıllı telefonlar, 2019 yılı boyunca en fazla konuşulan teknolojik ürünler arasında yer alsa da piyasaya sürülen akıllı telefonlarda bazı ciddi tasarım sorunları yer alması, tüketicilerin katlanabilir akıllı telefonlara karşı sosyal mesafe uygulamasına, üreticilerin ise katlanabilir akıllı telefonlara dair projelerini yavaşlatmasına neden oldu.

Görünüşe göre katlanabilir akıllı telefonlar, sandığımızdan daha fazla teknoloji şirketinin ilgisini çekiyor. Yani en azından bir zamanlar çekmiş… Kısa süre önce ortaya çıkan ve 13 Ağustos 2020’de onaylanan bir patent başvurusu, ABD’li teknoloji şirketi HP’nin de katlanabilir akıllı telefonlara ilgi duyduğunu ortaya koyuyor.

HP katlanabilir akıllı telefon patentinin konsept tasarımı

HP katlanabilir telefon

Dünya Fikrî Mülkiyet Örgütü (WIPO) tarafından onaylanan patentin başvuru tarihi ise Şubat 2019’u gösteriyor. Bir başka deyişle HP’nin söz konusu katlanabilir akıllı telefon patentinin başvuru tarihi, Samsung’un ilk katlanabilir akıllı telefonunu duyurduğu tarih ile birbirine oldukça yakın. 

HP katlanabilir telefon 2

LetsGoDigital tarafından görselleştirilen patent, birden fazla noktadan katlanabilen bir akıllı telefon ortaya koyuyor. Neredeyse tamamen çerçevesiz bir ekrana sahip olan akıllı telefon istendiğinde üst kısımdan katlanıp alt tarafta bildirimler için açık bir ekran bırakılabiliyor. İstendiğinde ise Galaxy Z Flip benzeri şekilde tamamen ikiye katlanabiliyor.

HP katlanabilir telefon 3

HP’nin katlanabilir akıllı telefonu, Sony akıllı telefon tasarımlarına benzer şekilde köşeli bir tasarıma sahipken, arka tarafında Galaxy S10 serisindekine benzer şekilde orta-üst kısma yatay olarak konumlandırılmış bir üçlü kamera bulunuyor. HP’nin böyle bir telefonu gerçek bir ürüne dönüştürüp dönüştürmeyeceği ise bilinmiyor.

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2020/09/hp-foldable-smartphone-design-competitor-galaxy-z-flip.html
12
9
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
9
2
1
0