Samsung, Apple’ın Gizemli Katlanabilir iPhone’u İçin Ekran Sevkiyatına Başladı

28
6
2
1
0
2020 yılının iPhone serisini henüz görememiş olsak da Apple bir sonraki nesiller için çoktan çalışmaya başladı. Firmanın gizemli iPhone’u için Samsung’dan sipariş ettiği katlanabilir ekranlar yola çıktı.

Zaman zaman sektörün içinden bilgileri açıklayan Ice Universe, yakın zamanda Çin’in sosyal medya sitesi Weibo’da bir paylaşım yaptı. Bu paylaşıma göre Samsung, Apple’ın gizemli yeni iPhone modeli için katlanabilir ekran sevkiyatına başladı. 

Apple’ın gizemli modeli hakkında bir açıklama olmasa da teknoloji kulislerinde katlanabilir bir iPhone geliştirilebileceği aylardır konuşuluyordu. Amerikalı devin bu modeli gelecek yıl piyasaya sürebileceğini öne süren tahminler bulunuyordu.

2021’de katlanabilir iPhone gelebilir

iphone 12

Katlanabilir iPhone modeli hakkında şu anda bir açıklama yapılmadı, cihazın teknik özelliklerinin nasıl olacağı da bilinmiyor. Samsung’un sevkiyatlarının başlamış olması ise akıllı telefonun ürün geliştirme sürecinde önemli bir aşamaya gelmiş olabileceğini gösteriyor.

Şu anda katlanabilir bir iPhone modeline görece uzak bir noktada olsak da diğer firmalar bu alanda çoktan ürünler sunmaya başladı. Özellikle Samsung, katlanabilir akıllı telefonlar konusunda oldukça agresif bir yaklaşım sergilemesiyle biliniyor.

Apple ise bu yıl geleneksel tarzından pek de uzaklaşmayacak. 2020 yılının modelleri, tasarım anlamında geçen yılın modellerine kıyasla çok da radikal değişiklikler göstermeyecek. Bu yıl da tıpkı geçtiğimiz yıl olduğu gibi dört farklı iPhone modeli göreceğiz. 

2020 iPhone’lar merakla bekleniyor

iphone 12

Bu yılın iPhone modellerine baktığımızda ise en küçük iPhone versiyonu muhtemelen 5,4 inçlik bir ekranla gelecek. Bu telefonun yanında iki farklı 6.1 inç iPhone modeli daha göreceğiz. Bunlardan biri iPhone 11’in yerini alacak olan model iken, diğeri de iPhone 11 Pro’nun halefi olacak. 

iPhone 12 Max Pro ise firmaya yakın kaynaklara dayandırılan iddialara göre 6,7 inç ekranlı olacak. Gelecek yılın bahar aylarında bu cihazın daha uygun fiyatlı bir 4G versiyonu satışa çıkarılacak. Bu versiyon her ülkede satışa çıkmayacak.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/samsung-begins-shipping-foldable-displays-to-apple-for-mysterious-new-iphone-531038.shtml
28
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
28
6
2
1
0