Microsoft'un Katlanabilir Telefonu Surface Duo, Parçalara Ayrıldı

11
8
4
3
0
Microsoft'un akıllı telefon alanındaki yeni denemesi Surface Duo, iFixit ekibi tarafından adım adım parçalarına ayrıldı. Ekip, parçalara ayrılan cihazdaki bileşenlerin değiştirilmesinin bir hayli zor olduğunu dile getirdi.

Teknoloji dünyasının en büyük şirketlerinden bir tanesi olan Microsoft'un akıllı telefon dünyasındaki denemelerinden en yenisi Surface Duo, iFixit ekibi tarafından ince ince parçalara ayrılarak incelendi.

iFixit ekibinin Microsoft'un yeni mobil cihazıyla ilgili bulduğu en dikkat çekici şey ise piyasada şu an bulunan diğer katlanabilir cihazlara göre "canlandırıcı basit menteşe tasarımına" sahip olması oldu. Ekip, minyatür 360 derece dizüstü bilgisayar menteşesine benzetti.

Microsoft Surface Duo parçalara ayrıldı

microsoft surface duo parçaları

Tabii Microsoft Duo'nun menteşesi övülürken Samsung Galaxy Fold ve Motorola Razr gibi cihazlar gerçekten katlanıyordu ve muhtemelen daha karmaşık menteşe tasarımlarına sahipti. Hatta Samsung, orijinal Fold'un daha dayanıklı olması ve mekanizmanın tozlanmaması için çıkış tarihini ötelemişti.

Surface Duo'nun bataryalarına da değinen iFixit ekibi, bataryalardan bir tanesinin boyutunun diğerine göre 2 kat daha büyük olduğunu, Microsoft'un bolca yapıştırıcı ve vida kullanarak bataryaların değiştirilmesini de bir hayli zorlaştırdığını dile getirdi.

microsoft surface duo

Değiştirilmesi zor olan parçaların sadece bataryalardan ibaret olmadığını dile getiren ekip, değiştirilebilirliği kolay olan parçaların sadece ekranlar ve arkadaki cam kaplama olduğunu ifade etti. 1.400 dolar gibi bir fiyat etiketine sahip olan telefonun adım adım nasıl söküldüğünü buradan detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Microsoft, geçtiğimiz Surface Duo'nun tanıtımını gerçekleştirmiş ve tasarımı daha önce gösterilmiş olan cihazın teknik özellikleri de en sonunda açıklanmıştı. Özellikle fiyatıyla tam bir amiral gemisi olan Surface Duo ile ilgili daha detaylı bilgileri buradaki haberimizden edinebilirsiniz.

Kaynak : https://www.engadget.com/microsoft-surface-duo-teardown-040448429.html
11
8
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
11
8
4
3
0