Huawei, Şangay Otomobil Fuarı’nda İlk Otomobilini Tanıtacak

19
5
4
0
0
Son dönemde batı ülkeleriyle sorunlar yaşayan Huawei, ülkesinde yapılacak otomobil fuarında ilk otomobilini tanıtacak.

Huawei, son dönemde batı yarım küreyle olan ticaretinde ciddi sıkıntılarla karşılaşıyor. ABD-Çin ticaret savaşından zarar gören ve telekomünikasyon alanında pek çok ülkede yapacağı projeler sekteye uğrayan firma, farklı sektörlerde ilerlemeye de devam ediyor.

Ülkemizde daha çok akıllı telefonlarıyla bilinse de Huawei’nin ürettiği pek çok farklı ürün bulunuyor. Bu ürünlerin en sonuncusu da bir otomobil.

Huawei, Şangay Otomobil Fuarı’nda tanıtması muhtemelen olan yeni otomobiliyle büyük sükse yapmaya hazırlanıyor. Otomobilin üretimi için Huawei, Çin devletine ait otomobil firması Dongfeng Motor ile işbirliği yapıyor.

Otomobilde araç içi iletişim, beşinci nesil kablosuz ağ bağlantısı ve bulut fonksiyonları bulunacak. Bu özellikler internette arama yapmak, araç yönetimi, trafik durumu öğrenme ve ekipman yönetimi gibi amaçlarla kullanılabilecek. Huawei ve Dongfeng Motor, bu ay başında yaklaşık 450 milyon dolarlık bir anlaşma yapmıştı. Anlaşmanın konusu akıllı otomobillere, lojistik sektörüne ve taşımacılığa hizmet edecek bir ağ platformu kurmak, 5G bağlantılı otonom sürüşe sahip araçlar geliştirmek olarak açıklanmıştı.

İmza töreninde yeni bir minibüs modeli de gösterildi ancak bu ilk Huawei aracın özelliklerine dair bir açıklama yapılmadı. Aracın Şangay Otomobil Fuarı’nda en azından konsept olarak tanıtılması bekleniyor.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/04/12/huawei-first-car-shanghai-auto-show/
19
5
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
5
4
0
0