IBM'in İnsan Beynini Taklit Eden Çipi Samsung'un Görüntü Sensörüne Güç Verecek!

0
0
0
0
0
IBM'in binlerce çekirdeğe ve onbinlerce ara bağlantıya sahip işlemcisini Samsung görüntü sensöründe kullanacak.

IBM’in 2014 yılındaki Synapse projesi kapsamında geliştirdiği Truenorth çiplerinin kullanıma sunulan ilk versiyonu Samsung tarafından alındı. İnsan beynini taklit edebilecek özelliklere sahip çip Güney Koreli şirketin yeni görüntü sensörüne hayat verecek.

Truenorth’tan biraz söz etmek gerekirse, IBM’in insan beynini taklit edebilecek şekilde geliştirdiği bir çip olduğunu söyleyerek işe başlayabiliriz. Bu çiplerde “neuro-synaptic core” denilen ve sinir hücresine benzer işlemci çekirdeklerinini kullanılması göze çarpıyor. Onbinlerce ara bağlantıdan oluşan sistem yapısal olarak insan sinir sisteminin çalışma mantığını örnek alıyor.

Şimdi IBM’in bu gelişmiş çipi Samsung’un Dynamic Vision Sensor’üne güç verecek. Yeni görüntü sensörünün içine Truenorth çiplerini yerleştirmek isteyen Samsung, büyük bir görüntü işlem gücü elde etmeyi amaçlıyor. Geleneksel kameraların aksine çok yüksek bir FPS sunacak ola DVS’de saniyede 2000 karenin yakalanması amaçlanıyor. Bu yüksek hız sayesinde 3D haritalar, kendi kendine sürüşte güvenlik özellikleri ve tanımlanabilir el hareketleri ile uzaktan kontrol için yeni sistemlerin yaratılması mümkün olabilecek.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0