İddia: iPhone 11'de Tasarım Gereği Apple Logosunun Yeri Değişecek

52
15
7
7
6
10 Eylül’de tanıtılacak iPhone 11’e ait olduğu iddia edilen yeni fotoğraflar ortaya çıkmaya devam ediyor. Yeni paylaşılan bir fotoğrafta ise Apple logosunun yerinin değiştiği görülüyor.

Bugün yayınlanan bir görselde yeni iPhone 11’in görünüşüne dair biraz gerçekçi olmayan ancak neden olmasın dedirten tasarımı ortaya çıktı. Yeni paylaşılan fotoğrafa göre Apple, yeni iPhone modelinde logosunun yerini değiştirecek.

Bugüne kadar çıkan tüm iPhone’larda Apple’ın logosu her zaman telefonun arka kısmının üst yarısında olmuştu ancak daha önce birçok paylaşımını haber hâline getirdiğimiz Twitter’daki Ben Geskin kullanıcısının tweet'ine göre Apple’ın logosu, iPhone 11’in merkezinde yer alacak. Hatta telefonun alt kısmında bulunan iPhone yazısı bile ortadan kalkacak.

iphone 11

Apple’ın diğer ürünlerini düşündüğümüzde logonun ortada bulunması görülmemiş bir şey değil. iPad’lerde ve MacBook’lardaki Apple logosu ortalanmış şekilde duruyor. Hatta MacBook’ların arka kısmında herhangi bir yazı da bulunmuyor ancak Apple’ın iPhone konusunda bunu yapıp yapmayacağını bilemiyoruz.

Kablosuz şarj için yardımcı olabilecek bir tasarım:

iphone 11 kablosuz

Apple, belki de bu değişikliği iPhone’ların arka görüntüsüyle tüm cihazlarının görüntülerini aynı yapmak için yapabilir ancak bu tasarım, kablosuz şarj işlemine de yardımcı olacaktır.

Geskin’in söylediklerine göre iPhone cihazlarının ortası, AirPods kulaklıkların şarj edilmeleri için kablosuz şarj kutularının konulması gereken yer. Dolayısıyla Apple’ın logosunu cihazın ortasına almak, şarj noktasının bulunmasını da kolaylaştırabilir. Aylardır ortalıkta iPhone 11’in tersine kablosuz şarj paylaşımı desteğine sahip olacağı söylentileri dolaşıyor. Bu tasarım, söylentileri de doğrular nitelikte.

Logonun yerinin değişme sebebi farklı olabilir:

iphone 11

Belki de Apple logosunun yerinin değişmesi farklı bir sebebe bağlıdır. iPhone 11’in önceki tasarımlarından gördüğümüz kadarıyla telefonun üç lens ile birlikte geleceğini, dolayısıyla büyük bir kamera yuvasına sahip olabileceğini söyleyebiliriz.

Telefonun sol üst köşesinde büyük bir kamera yuvası ve hemen alt tarafında Apple logosunun olması, telefonun arka kısmını bizce biraz kötü ve dağınık gösteriyor. Ayrıca telefonu korumak için tasarlanacak koruma kılıflarında da hem logoya boşluk hem de kameraya boşluk bırakmak o kadar da kolay olmayabilir.

Tabii bu dedikoduların hepsi 10 Eylül’de gerçekleşecek Apple etkinliğinde son bulacak. Her şeyin kesinleşeceği iPhone 11 etkinliği için Webtekno'yu takipte kalın :)

Kaynak : https://www.cultofmac.com/648714/reverse-wireless-charging-might-change-the-look-of-the-iphone-11/
52
15
7
7
6
Emoji İle Tepki Ver
52
15
7
7
6