Instagram Hikâyeler, Gözünüzün Zor Alışacağı Yeni Bir Güncelleme Alıyor

35
12
2
2
1
Instagram’ın Hikâyeler kısmını tabiri caizse ‘alt üst edecek’ yeni tasarımı, uygulamanın geliştirici sürümünde yayınlandı.

Sürekli kullandığımız sosyal medya uygulamalarının tasarımları yıllar geçtikçe değişir, bazıları çok hoşumuza gider ve hemen alışırız ancak bazılarına aşina olmamız biraz daha uzun sürebilir. Örneğin Instagram ilk renk logo ve tasarım değişikliğine gittiğinde birçoğumuzun alışması çok uzun sürmüştü.

Yine aşina olduğumuz bir tasarımın değişikliğiyle karşı karşıyayız. Instagram, bundan üç ay önce Hikâyeler kısmında çok hikâye olunca bunları en fazla üç taneye kadar göstereceği bir güncelleme duyurmuştu. Şimdi ise tasarım daha da değişiyor ve hikâyeler çubuğunun yeri değişiyor.

Instagram Hikayeler çubuğu ekranın altına taşınıyor

Instagram’ın geliştirici sürümünde yayınlanan yeni güncellemede görüldüğü gibi artık Hikâyeler çubuğu ekranın üstünde olmak yerine altında yer alacak. Ayrıca ekran görüntülerinden de görebileceğiniz gibi bir ‘Tümünü Göster’ seçeneği bulunmakta.

Bu seçenekten yukarıda linkini verdiğimiz içeriğimizde bahsetmiştik. Instagram'ın yeni seçenekle birlikte bir profilde çok fazla hikâye paylaşılınca bunları en fazla üç tane göreceğiniz şekilde kısaltacağı ve tamamını görmek isteseniz ‘Tümünü Göster’ seçeneğine basmanız gerekeceği bildirilmişti. 

Bazı kullanıcılara açılan yeni özellikle birlikte de Instagram tam olarak bunu yapıyor. Birkaç hikâyede arka arkaya sağa tıkladığınız zaman sizi direkt olarak bir sonraki kullanıcının hikâyelerine atıyor. Bunun olmaması için ise biraz önce bahsettiğimiz 'Tümünü Göster' seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

Şimdiki güncellemeyle birlikte hikayeler çubuğunun yeri tamamen değişip alt kısma taşınmış, ‘Tümünü Göster’ seçeneğine de beyaz bir arka plan eklenmiş. Bu yeni Instagram hikâyeler tasarımı hoşunuza gitti mi? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

35
12
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
35
12
2
2
1