Instagram'ın Hikâyelerde Tam Konumumuzu Paylaştığı İddia Edildi: Platformdan Açıklama Geldi!

3
0
0
0
0
Instagram'da viral olan bir gönderi, konum içeren hikâyelerle ilgili bir iddia ortaya attı. İddiada, Instagram'ın hikaye atan iPhone kullanıcılarının tam konumunu diğer takipçilerle paylaştığı belirtildi. Dev platform, gerçeklere dayanmayan bu suçlamaları reddetti.

Meta çatısı altında faaliyet gösteren popüler sosyal medya platformu Instagram, genellikle eklediği yeni özelliklerle gündeme geliyor. Ancak şu sıralarda platform üzerinde dolaşan bazı gönderiler, Instagram hakkında bazı ilginç iddiaları ortaya atarak viral oldu.

Platformda dolaşan ve binlerce yorum ve beğeni alan bir gönderi, Instagram’ın hikâye paylaşan kullanıcılarının tam konumunu diğer kişilerle paylaştığını iddia etti. Gerçeklere dayanmayan bu iddianın büyük tartışma yaratmasının ardından Instagram da bir açıklama yapmak zorunda kaldı ve böyle bir şeyin olmadığını söyledi. Gelin detaylara bir bakalım.

Instagram’ın tam konumu takipçilerle paylaştığı iddia edildi

Yüzbinlerce beğeni ve yorum alan bir Instagram gönderisi, platformun hikaye paylaştığımızda tam konumumuzu insanlarla paylaştığını aktardı. Bunun, yeni iOS güncellemesinin ardından iPhone kullanıcılarında yaşandığı da belirtildi.

Bir örnek verecek olursak; iddiaya göre Insagram, hikâyeye konum etiketi (İstanbul gibi) eklediğinizde bunu takipçilerinizle genel bir konum olarak paylaşmak yerine tam konumunuzu paylaşıyor. Hatta paylaşım, iddiaları daha da ileri seviyeye taşıyarak bunun suçlular tarafından insanları bulmak, evlere ve arabalara ulaşmak için kullanıldığını bile söylüyor.

İddia gerçekleri yansıtmıyor

Bu iddialar her ne kadar endişe verici olsa da doğru değil. Apple, güncellemeyle konum paylaşımında herhangi bir değişikliğe gitmedi. Yani böyle bir şey mümkün olmadığını söyleyebiliriz. Instagram da gönderinin altına yaptığı bir yorumla suçlamaları reddetti ve şu ifadeleri kullandı:

Konumunuzu başkalarıyla paylaşmıyoruz. Biz konumu, bir gönderiye veya hikâyeye konum etiketi eklediğinizde kullanırız; ancak tam konumunuzu herkese açık hâle getirmeyiz. Konum ayarlarınızı değiştirmek istiyorsanız da, cihazınızın ayarlar kısmından bunu yapabilirsiniz.”

Instagram CEO’su Adam Mosseri viral olan bu iddiaların ardından Twitter üzerinden bir paylaşım yaptı. Mosseri, konumu başkalarıyla paylaşmadıklarına dikkat çekerek “Konum Servisleri, Instagram’a gelen yeni bir özellik değil, cihazınızdaki bir ayardır ve konum etiketi gibi şeylerde kullanılır” ifadelerini kullandı.

Eğer konum ayarlarınızı değiştirmek istiyorsanız; iPhone’unuzun ‘Ayarlar’ kısmında bulunan ‘Gizlilik’ seçeneğine tıklayıp açılan ekrandan ‘Konum Servisleri’ne ulaşabilir ve buradan istediğiniz uygulamayı seçip ayarlarınızı değiştirebilirsiniz.

Kaynak : https://9to5mac.com/2022/08/26/instagram-precise-location/
3
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
0
0
0
0