WhatsApp’ın iOS Beta Güncellemesinde Stalkerların Sevdiği Bir Özellik Kaldırıldı

15
5
4
3
3
Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın, iOS platformu için yeni bir beta sürümü yayınlandı. Yayınlanan beta sürüm, hızlı medya düzenleme ve sabitlenmiş bildirimleri gösterme gibi yenilikleri içeriyor.

Son yılların en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, geliştirilmeye devam ediyor. Geliştirici ekip şimdi, iOS platformu için yeni bir beta sürüm yayınladı ve yayınlanan bu beta sürüm, ilerleyen dönemlerde WhatsApp'a gelecek olan pek çok yeni özelliği içeriyor.

Milyonlarca kişi tarafından kullanılan WhatsApp'a getirilen yenilikler, kullanıcıların uygulama deneyimlerini iyileştirirken bir yandan da sorunlu özellikleri kaldırmış durumda. Gelin WhatsApp'ın son sürümüyle birlikte getirilen yeniliklere yakından bakalım.

whatsapp ios

WhatsApp'taki yeniliklere bakacak olursak, 3D Touch'ı kullanarak profil fotoğraflarını kaydetme özelliği, WhatsApp'ın son beta sürümünde kaldırılmış durumda. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde de duyurulan "Hızlı Medya Düzenleme" özelliği, son beta sürümle birlikte kullanılmaya başlandı. Bu özelliğin aktif edilmiş olması, kısa bir süre sonra kararlı sürümde de kullanılacağı anlamına geliyor.

WhatsApp'a gelen bir diğer yenilikse, ilerleyen dönemlerde kullanıcılar, sorun yaşadıkları zaman mesajlaştıkları sayfanın üst kısmında sabitlenmiş bir uyarı gösterecek. Örneğin; eğer WhatsApp sürümü eskiyse bu kullanıcıya bildirilecek ve uygulamanın güncellenmesi istenecek.

WABetaInfo isimli bir platformdan yapılan açıklamalara göre ise WhatsApp'a ilerleyen dönemlerde çok büyük bir yenilik gelecek. Bu yenilik, bir WhatsApp hesabının aynı anda birden fazla platformda kullanılmasını içeriyor. Konuyla ilgili biraz detay vermek gerekirse; kullanıcılar şu an, bir tablet ve akıllı telefonda aynı anda WhatsApp uygulamasını kullanamıyorlar. Bu özellik aktif edildiği zaman bir WhatsApp hesabı, iki farklı cihaz üzerinden aynı anda kullanılabilecek. Bu yeni özellik henüz geliştirilme aşamasında ve kullanıcıların bu özelliği kullanabilmeleri için biraz daha beklemeleri gerekiyor.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/apps/news/whatsapp-multi-platform-system-ios-beta-2-19-80-16-quick-media-edit-testing-3d-touch-profile-picture-2075662
15
5
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
15
5
4
3
3