İşte İki hafta Sonra Tanıtılacak iPhone 11 Modellerinin İsimleri

59
12
11
6
6
Dünyanın en güçlü telefon üreticilerinden olan Apple’ın, yeni model iPhone 11 serisi cihazlarını tanıtmasına 2 haftadan az bir süre kaldı. Yeni model cihazların hangi isimlerle tanıtılacağı ise sürekli bir muamma olarak karşımıza çıkıyor. Biz de bu yazımızda, yeni model iPhone’ların hangi isimlerle tanıtılabileceğine yakından bakıyoruz.

Mobil sektörün devlerinden olan ve her hareketiyle sektöre adeta yön veren Apple, son 2 yıldır cihazları üzerinde bazı devrimsel değişiklikler uyguluyor. Bunlara bir örnek vermek gerekirse, muhtemelen 10 kişiden 9’u “çentik” diyebilir. Evet, “çentik” sektörde gerçekten büyük bir atılımdı ve Apple bu tarz reklamları gerçekten iyi yapıyor diyebiliriz. Ancak “çentik” furyasını bir kenara bırakırsak; asıl konumuz olan iPhone11 serisinin isimlerine odaklanabiliriz.

Bilindiği üzere dev firma, çıktığı tarihten beri öncü model olan cihazını bir rakam (örneğin iPhone 4-5-6) ve ardılı olan modeli ise S veya Plus ibaresiyle piyasaya sürüyordu. Ancak son 2 yılda isimlendirme politikasında ciddi bir değişikliğe giden Apple, iPhone’ların 10. yılında tüm hayranlarını ters köşe yaparak cihazlarının isim polikasını kökten değiştirmişti ve artık cihazlarında rakamlar yerine X, XR, Max gibi ibarelere yer vermeye karar vermişti. İşte tam bu noktada da yeni model iPhone'ların isimleri oldukça tartışılıyordu. Fakat bugün, tüm bu tartışamalara noktayı koyabilecek bir sızıntı oldu; ESR adlı kılıf üreticisi bir firma, yeni nesil iPhone 11 modelleri için ürettiği kılıflarının yanında cihaz isimlerini de belirtti.

İşte 2019 model iPhone 11’lerin isimleri:

iPhone 11 İsimleri

  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max

Anlaşılan numeritik sistemin daha anlaşılır ve ilgi çekici olduğuna karar veren Apple, cihazlarında tekrar rakamları tercih edecek gibi görünüyor. Çünkü XS, Max, XR gibi karmakarışık isimler, pek çok insan için oldukça karmaşık görülüyordu. Ayrıca, bu veriler üzerinden cihazlar hakkında bir tahmin yapmak gerekirse; 6,1 inç büyüklüğünde ekrana sahip olan iPhone 11, daha düşük fiyatlı olacak ve muhtemelen iPhone XR’ın yerine geçecek olan model olacak. iPhone XS ve XS Max’ın ardılları olacak cihazlar ise 5,8 inçlik ekrana sahip iPhone 11 Pro ve 6,5 inç ekrana sahip diğer model olan iPhone 11 Pro Max olacak.  Tabii ki bu isimlerin kesinlikle doğru olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü Apple, cihazlarının isimlerini genelllikle son güne kadar iyi bir şekilde saklamayı başarıyor; tıpkı X serisinde olduğu gibi.

Artık iPhone 11'ler için gün sayımına başlandı demiştik; Apple, yeni nesil iPhone 11’lerini önümüzdeki Eylül ayı içerisinde devasa bir lansman ile tanıtacak ve biz de bu dev iPhone 11 lansmanını YouTube kanalımızdan canlı olarak sizlere aktaracağız. Hiçbir detayı kaçırmamak için bizi takipte kalabilirsiniz.

59
12
11
6
6
Emoji İle Tepki Ver
59
12
11
6
6