Dev İddia: iPhone SE 2’nin Çıkış Tarihi, Fiyatı ve Özellikleri Belli Oldu

53
21
8
3
0
iPhone'un çok sevilen SE serisinin devamı olacak iPhone SE 2 hakkında yeni iddialar ortaya atıldı. Gizchina'nın verdiği bilgilere göre telefonun tanıtım tarihi, özellikleri ve fiyatı belli oldu.

ABD’de en çok satan akıllı telefon modelleri arasında yer alan iPhone SE'nin bu kadar çok tutulmasının en büyük sebebi rakiplerine göre oldukça yüksek fiyatla satılan iPhone’ların ucuz bir versiyonu olmasıydı.

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan haberler sayesinde Apple’ın bu serinin ikinci telefonu olan iPhone SE 2 modelini çıkaracağını öğrenmiştik. Her ne kadar resmi bir bilgi bulunmasa da bugün itibarıyla Gizchina tarafından ortaya atılan iddialar, telefonla ilgili beklentileri oldukça artıracak gibi görünüyor.

iPhone SE 2 ne zaman tanıtılacak?

iPhone SE 2 tanıtım tarihi

Apple’ın raporlarını inceleyen Gizchina, iPhone SE2'nin piyasaya sürülme olasılığının oldukça artığını söyledi. Yine bu kapsamda Tianfeng Securities'in tanınmış analisti Guo Minghao’un son yatırım analiz raporunda belirttiğine göre iPhone SE2, gelecek yılın ocak ayında üretime girecek ve aradan çok geçmeden mart ayının sonlarına doğru piyasaya sürülecek. Aynı raporda Guo Minghao, iPhone SE2'nin daha iyi performans için LCP antenine geçebileceğini de belirtiyor.

iPhone SE 2'nin tasarım ve özellikleri:

iPhone SE 2 özellikleri

iPhone SE2'nin koyu gri, beyaz ve kırmızı olmak üzere üç farklı renkle satışa sunulacağını belirten Gizchina, yeni modelde iPhone 11 serisinde de bulunan A13 yonga setinin ve 3 GB LPDDR4X belleğin bulunacağını belirtiyor.

Tasarım noktasına gelecek olursak Gizchina, telefonun iPhone 8 ile aynı tasarıma sahip olacağını ve genel hatlarıyla iPhone 8 gibi görüneceğini belirtiyor. Tasarım noktasındaki bu iddiaları güçlendiren bir diğer detay ise iPhone SE 2’nin ekran boyutu. Bu noktada iPhone SE 2’nin ekran boyutunun iPhone 8'deki gibi 4,7 inç olacağı söyleniyor.

iPhone SE 2'nin fiyatı:

iPhone SE 2 fiyat

Fiyatlandırma konusunda bir önceki SE modelinde 249 dolar başlangıç fiyatını baz alan Apple’ın bu modelinde de kullanıcıların cebini çok yormayacak bir fiyat politikası izleyeceği belirtiliyor. Bu doğrultuda iPhone SE 2 modeli için iddia edilen başlangıç fiyatı ise 399 dolar olacak. Bu da iPhone SE 2’nin yaklaşık 700 dolardan satılan iPhone 11’den 300 dolar daha ucuz olacağı anlamına geliyor.

Haberimizi noktalamadan önce bu bilgilerin tamamen iddiadan ibaret olduğunu ve Apple cephesinden herhangi bir resmî açıklama bulunmadığını da belirtelim.  

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/10/22/iphone-se2-to-go-to-mass-production-next-january/
53
21
8
3
0
Emoji İle Tepki Ver
53
21
8
3
0