iPhone'unuzun Pil Ömrünü Nasıl Uzatabilirsiniz?

0
0
0
0
0
iPhone'ların batarya ömrünü daha verimli ve uzun süreli kullanmak için ne yapmanız gerekiyor*

Bildiğiniz gibi bir süre önce, giderek artan ve kullanıcıların şikayetlerini de beraberinde getiren iPhone 6s batarya probleminin ardından Apple, ücretsiz pil değişim kampanyasını devreye sokmuştu.

Söz konusu iPhone 6s'lerde pil seviyesi %20 - %40 civarlarında iken telefon kapanmaktaydı. Ayrıca cihaz sahipleri, şarjlarının eskisine göre çok daha hızlı azaldığını dile getirmekteydiler. İşte bu soruna sebep olan şey, aslında pil ömrünüzü daha da uzatmaya yarayacak şeye bir ipucu değerinde.

Aslında şimdi anlatacağımız olay sadece iPhone'lar için değil, tıpkı iPhone'lar gibi lityum-iyon pil barındıran tüm telefonlar için geçerli. Şöyle ki; söz konusu bu piller, içlerinde bazı bileşenler taşımaktalar ve bu bileşenler, cihazın şarj oluşu esnasında kimyasal reaksiyona girmekteler.

İşte bu bileşenler, kimsayal reaksiyona her girdiğinde bir nevi ömürleri de kısalıyor. Yani siz telefonunuzu her şarj edişinizde aslında pilin de ömründen bir şarjı harcamış oluyorsunuz. Ancak burada bahsettiğimiz ömür, 1 senelik falan değil.

Peki telefon bataryası bir senede neden boşalıyor?

İşte asıl problem bu. Telefon bataryalarımız uzun yıllar dayanabilecek şekildeler ancak bazen 1 sene içinde bataryanın bittiğini, şarj etsek bile çok kısa dayandığını görebiliyoruz. Bu duruma sebep olan şey ise çok basit; gereksiz, aşırı şarj.

Mesela bir iPhone'un yıllık şarj döngünüsü ele alalım. Eğer siz, bir yıl içinde cihazınızı bu döngüden çok daha fazla sayıda şarj ederseniz, bataryanız da yavaş yavaş bitmeye başlayacaktır. Yani telefon şarjınız %50 - %60 iken sürekli şarja takıyor, bataryanın kendi başına boşalarak sıfırlanmasına bir türlü izin vermiyorsanız, aslında bataryaya zararlı bir hareket yapıyorsunuz.

Uzun lafın kısası, bataryanızın uzun dayanmasını istiyorsanız bırakın şarjınız %10'lara, %15'lere düşsün. Hatta evde iseniz bırakın %5'leri görsün. Ondan sonra şarj edin. Ve mümkün olduğunca telefonunuzu kapatmayı unutmayın. Sürekli açık, azalan, sonra şarj ile tekrar dolan ve tekrar azalan, yani bir nevi döngüye girmiş bir batarya da kısa sürede ömrünü tüketecektir.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0