İstanbul’un “Biz Paralel Evrende miyiz?” Dedirten Tanıtım Videosu Yayınlandı

181
33
31
7
6
İstanbul’un “Biz Paralel Evrende miyiz?” Dedirten Tanıtım Videosu Yayınlandı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'un her köşesine yer verdiği yeni tanıtım videosunu yayınladı. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın çekmiş olduğu bu tanıtım videosu, sosyal medyada 'gerçek İstanbul'u yansıtmadığı' şeklinde eleştirilere maruz kaldı.

Pandeminin etkisi yavaş yavaş azalmaya başladıkça Türkiye dahil birçok ülke, turistlerin ilgisini çekerek turizm gelirini artırmak amacıyla ülkelerine dair tanıtım videolarını yayınlıyor. Hatırlayacak olursanız geçtiğimiz günlerde Turizm ve Kültür Bakanlığı, Türkiye'nin yeni tanıtım videosunu paylaşmıştı.

Bakanlığın yeni hedefi, Türkiye'nin en güzel ve büyük illerinden biri olarak anılan İstanbul'u tanıtmak oldu. Ancak Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın hazırladığı İstanbul tanıtım filmi, gerçeği yansıtmadığı gerekçesiyle eleştiri yağmuruna tutuldu.

İstanbul'un tanıtım videosu:

Bildiğiniz üzere İstanbul'un nüfusu, gün geçtikçe artmaya devam ediyor. İstanbul'un her sokağında kalabalığın artmasıyla birlikte özellikle bu şehirde yaşayan insanlar, yurtdışından gelen insanların pek de uygun olmayan davranışları yüzünden rahat hareket edemedikleri konusunda sürekli şikayetlerini belirtiyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yayınladığı İstanbul tanıtım videosuna gelen eleştirilerin en büyük sebebi şehrin kosmopolit yapısını ve kalabalıklığını göstermediği yönünde oldu. Şayet videoda İstanbul, her ne kadar sakin ve insanların özgürce hareket edebileceği bir şehir olarak yansıtılsa da gerçekte durum pek de öyle değil. 

Peki siz İstanbul'un yeni tanıtım videosu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarını hemen aşağıdan bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://twitter.com/TCKulturTurizm/status/1419764679019278336
181
33
31
7
6
Emoji İle Tepki Ver
181
33
31
7
6