Japonya'da 64 Yaşındaki Bir Çalışan, Öğlen Yemeğine 3 Dakika Erken Çıktığı İçin Cezalandırıldı

55
22
18
7
6
Japonya'nın Kobe kentinde yaklaşık bir buçuk ay boyunca öğle yemeklerine 3 dakika erken çıktığı belirlenen 64 yaşındaki bir çalışanın, şirket yetkilileri tarafından azarlandığı ve cezalandırıldığı ortaya çıktı.

Disiplinli yaşam tarzlarıyla, çalışkanlığı bir onur meselesi olarak gören Japonya; geçtiğimiz günlerde disiplin konusunda ne kadar katı bir topluma sahip olduğunu bir kez daha tüm dünyaya kanıtladı.

Japonya’da 64 yaşında tecrübeli bir çalışanın 1 buçuk ay boyunca öğle yemeğine 3 dakika erken çıktığını gözlemleyen şirket yöneticilerinin, yaşlı adamı azarladığı ve cezalandırdığı bildirildi.

Olayın ortaya çıkmasının ardından basın açıklaması yapma gereği duyan Japon yöneticiler, insanların eylemlerine tepki vermelerinin üzüntü verici olduğunu savundu. Büro Sözcüsü: “ Öğle yemeği molamızın saatleri kesin olarak belirlenmesine karşın molanın düzenli olarak suistimal edilmesi, şirket disiplinini bozabilecek bir potansiyeline sahipti. Aynı zamanda böyle bir eylem doğrudan yasa ihilalili olarak kabul edilmelidir” açıklamasında bulunarak davranışlarından pişmanlık duymadıklarını ancak üzgün olduklarını belirtti.

Sosyal medyada büyük yankı bulan olay, yoğun eleştirilerin odağı oldu ancak çalışanın akıbeti ile ilgili herhangi bir açıklama henüz yapılmadı.

Kaynak : https://www.theguardian.com/world/2018/jun/21/japanese-worker-punished-for-starting-lunch-three-minutes-early
55
22
18
7
6
Emoji İle Tepki Ver
55
22
18
7
6