Amazon CEO’luğunu Bırakan Jeff Bezos, Rekor Servete Ulaştı

25
6
2
1
1
Amazon'daki CEO'luk görevinden ayrılan Jeff Bezos, geçtiğimiz gün dünyanın en zengin insanı olma unvanını pekiştirdi. Amazon hisselerindeki yükseliş, Bezos'a 8,4 milyar dolar para kazandırdı. Böylelikle Bezos'un mal varlığı, 210 milyar dolara ulaşmış oldu.

Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, 1994 yılından beri Amazon'da CEO'luk yapan Jeff Bezos'un şirketteki görevinden ayrılacağından bahsetmiştik. Bu olay gerçekleşti ve Bezos, artık Amazon'daki üst düzey görevinden resmen ayrıldı. Ancak bu durum, Bezos'un mal varlığını hiç ama hiç etkilemedi. Hatta yeni bir rekora imza atan Bezos, dünyanın en zengini olma unvanını biraz daha pekiştirdi.

Amazon hisseleri, işlem gördüğü ABD borsalarında yüzde 4,7'lik yükseliş gösterdi. Elbette bu durum, Bezos'un sahip olduğu hisselerin daha fazla para etmesini sağladı. Bu da Bezos'un net mal varlığını 211 milyar dolara ulaştırdı. Benzer bir durum daha önce de ocak ayında yaşanmış, Amazon'un yükselen hisseleri Bezos'un mal varlığını 210 milyar dolara ulaştırmıştı.

Amazon'un hisseleri neden bir günde yüzde 4,7 yükseldi?

Jeff Bezos

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), bir süre önce açtığı bir ihalenin Microsoft tarafından kazanıldığını açıklamıştı. Ancak yapılan son açıklamayla bu ihalenin iptal edildiği duyuruldu. İşte bu duyuru, doğrudan Amazon hisselerinin yükselişine yol açtı. İşte bu yükseliş, Bezos'un elindeki hisselerin değerinin 8,4 milyar dolar artmasını sağladı...

Merak edenler için, Microsoft'un kazandığı ihalenin neden bahsedildiğini de anlatalım. 2019 yılında açılan bu ihale, Pentagon'un bilgi altyapı sistemlerinin yenilenmesini kapsıyordu. Microsoft'un kazandığı ihale, Amazon tarafından mahkemeye taşınmıştı. Çünkü Amazon'a göre Microsoft, bu ihaleye girerken zaten kazanacağını biliyordu. Ayrıca Donald Trump ile Bezos arasındaki anlaşmazlıklar, ihalenin usulsüz olmasına yol açmıştı. İşte bu ihale artık geçersiz durumda ve bu da Amazon'a yaradı.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/ekonomi/jeff-bezosun-serveti-rekor-seviyeye-ulasti,JZNHvp7UCUWwinDsuBUXdQ
25
6
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
25
6
2
1
1