Sosyal Medyanın Beynimize Zorla Kazıdığı 'Jiggle Jiggle' Dansı, Fortnite'a Geldi [Video]

8
2
1
0
0
Sosyal Medyanın Beynimize Zorla Kazıdığı 'Jiggle Jiggle' Dansı, Fortnite'a Geldi [Video]
Fortnite, sosyal medyada viral olan 'Jiggle Jiggle' şarkısını, dans figürüyle birlikte oyuna ekledi. Böylece Fortnite, oyun dünyasının TikTok'u olmaya devam etti...

Başarılı bir gazetecilik kariyerinin ardından televizyonda dillendirdiği 'My money don't jiggle jiggle' sözleriyle sosyal medyada yeni bir viral şarkıya aracı olan Louis Theroux, bugünden sonra daha da fazla karşımıza çıkacak. Görmek istemeseniz bile sosyal medyada bol bol maruz kaldığımız, şu anda hatırlayamadığınız fakat duyunca uzunca bir ‘Haaa’ çekeceğiniz o şarkı, Fortnite’a yeni bir dans figürü eşliğinde geliyor.

‘Jiggle Jiggle’ şarkısı, artık sadece battle royale oyunu olmanın ötesine geçerek sosyal bir platforma dönüşen Fortnite’a dans figürü ile birlikte eklendi. Oyuncular, oyun içinde durduk yere, istedikleri anda “My money don’t jiggle jiggle” sözlerini tüm oyunculara duyurmaya başlayacak.

Jiggle Jiggle, Fortnite’da böyle gözüküyor:

Peki nedir bu şarkının hikâyesi? İnanamayacaksınız ancak kökeni 2000 yılına dayanıyor:

Jiggle Jiggle, 52 yaşındaki İngiliz-Amerikan gazeteci Louis Theroux tarafından çıkarıldı. Theroux, BBC’de yayımlanan kendi programı ‘Louis Theroux’s Weird Weekends’ programının 2000 yılındaki üçüncü sezon finalinde birkaç rapçi ile tanışıyordu. Theroux, bu bölümde rap yapmayı deniyor, ağzından da “Jiggle Jiggle, I love it when you wiggle, It makes me want to dribble, Fancy a fiddle?” sözleri çıkıyordu.

Louis, bu sözleriyle yazdığı şarkısını kayıt altına bile alıyordu. Fakat ne yazık ki Jiggle Jiggle, o dönem için pek de uygun değildi. Şarkının günümüze dönüşü ise Netflix’in Louis’in programını 2016 yılında lisanslaması ve yayınlamaya başlamasıyla başladı. Louis’in rapçilerle takıldığı o bölüm, pek çok kişi tarafından sevildi. Bu bölüm, kendisinin boy gösterdiği her yerde de sorularla karşısına çıkmaya başladı.

Bunlardan biri de geçtiğimiz şubat ayında, Chicken Shop Date isimli programda gelen soruydu. Louis Theroux, “Yaptığın hiçbir rapi hatırlıyor musun?” sorusuna yanıt olarak şarkısını söylemeye başladı. Bu görüntüler viral olunca Duke & Jones adı altında faaliyet gösteren iki İngiliz DJ, şarkıya el atmaya karar verdi ve karşımıza şu anda sosyal medyanın hakimi olan o remiksi çıktı:

Kaynak : https://www.eurogamer.net/the-louis-theroux-jiggle-jiggle-dance-is-coming-to-fortnite
8
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
2
1
0
0