Joker Filminin Yönetmeni, Devam Filmi İddialarına Cevap Verdi

37
5
4
3
3
Joker filminin devamının çekileceği ve Todd Philips’in başka karakterlerin de orijin hikayesini kaleme almayı planladığı yönündeki haberleri, Todd Philips’in bizzat kendisi yalanladı. Yönetmen Todd Philips’in açıklamalarını haberimizde bulabilirsiniz.

Joker filmi vizyona, muadillerine kıyasla oldukça sessiz sedasız girdi. 18+ giriş izni olan film, DC ya da Marvel filmleri gibi aksiyon vaat etmiyordu. Daha ciddi, daha ağırbaşlı ve daha yoğun bir yapımla karşı karşıya kalacağımız daha ilk basın görsellerinden belliydi.  60 milyon dolara mal olan film, gişede açılış haftasında 90 milyona, toplamda ise 1 milyar dolara ulaştı. 

Haliyle filmin bu başarısı, devam filmi söylentilerini de beraberinde getirdi. Ardından, söz konusu Hollywood haberleri olduğunda güvenilir bir kaynak olan THR da filmin yönetmeni Todd Philips’in Warner Bros ile yeni filmler için görüştüğünü ve Joker 2 için de anlaştığını duyurmuştu.

Daha sonra farklı kaynaklardan konuya ilişkin yeni açıklamalar geldi. Karışıklıklara son noktayı koymak ise Todd Philips’e düştü. Yönetmene göre henüz kesinleştirilmiş bir şey yok. Öyle ki daha devam filmi için senaryoyu yazma teklifi bile almamışlar.

Başka karakterlerin filmini istememiş

joker

Philips hakkında çıkan haberlerde, Warner Bros başkanı Toby Emmerich’ten yeni karakterlerin film hakkını istediği iddia edilmişti. Yönetmen bu konuda, “Sizi temin ederim ki 7 Ekim’de gittiğim yerde böyle bir görüşme olmadı. İlk olarak, beni ve kariyerimi biliyorsanız bu benim tarzım değil. Warner Bros’ta büyük komedi yaptım, “the Hangover”. Ve birden bire öyle peş peşe film çekelim diyen bir komedi fabrikası haline gelmedim. 

Bradley (Cooper) ve ben Warner’da bir prodüksiyon firmasına sahibiz. 15, 16 yıldır Warner’dayım. Her zaman iki şey geliştirme sürecinde oluyoruz, bazı kişilerin yaptığı gibi 40 şey değil. Ben öyle gidip de ‘bu 40 başlığı istiyorum’ diyecek biri değilim. O kadar enerjim yok.” dedi.

Öte yandan Philips, Warner Bros’a daha Joker onay bile almadan önce DC Black fikrini sunduğunu ancak bu fikrin de hemen gözden çıkarıldığını belirtti. Devam filmi konusunda da konuşan Philips, Joker rolünde büyük başarı kazanan Phoenix’in daha çekimlerin ikinci haftasında devam filminden söz ettiğini ancak henüz resmi bir anlaşma yapılmadığını söyledi. 

joker

Warner Bros yöneticileri, Phoenix ve kendisinin filmin tanıtım sürecinde sık sık birlikte zaman geçirdiğini, burada da devam filmi olasılığının konuşulduğunu belirten yönetmen, yine de resmi bir anlaşma olmadığını belirtti. Yönetmene göre çıkan haberler en iyi ihtimalle öngörülere dayanıyor. 

Öte yandan Warner Bros, muhtemelen bu yapımın devamını isteyecektir. Bu haberler bir nabız yoklama çalışmasının parçası olabilir. Zaten Philips de Joker 2 filmi olmayacak demiyor, henüz bir anlaşma olmadığını söylüyor. Bir devam filmi gelip gelmeyeceğini hep birlikte öğreneceğiz.

Kaynak : https://collider.com/joker-2-sequel-update-not-official-todd-phillips/
37
5
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
37
5
4
3
3