Joker'in Paraya Para Demediği Gişe Hasılatı Açıklandı

61
6
3
2
2
Tüm zamanların en iyi kötü karakter filmi olarak gösterilen Joker, başarılarına bir yenisini daha ekleyerek ABD gişesinde 250 milyon dolar hasılat barajını geride bıraktı. Bu noktada Joker, tüm zamanların en çok hasılat elde eden 'yaş sınırlamalı' filmi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Yılın en dikkat çeken filmlerinden olan, başrolünde Joaquin Phoenix'in rol aldığı Joker, 28 Ekim 2019 tarihinde ABD'de gösterime girmişti. Tüm sinema piyasasını altüst ederek beklenenin çok üzerinde izlenme rakamlarına ulaşan film, ABD’deki gösterimde üçüncü haftasında bile hâlâ daha gişenin zirvesinde oturmaya devam ediyor.

ABD Box Office verilerine göre Joker, yeni bir başarıya daha imza atarak yurt içi gişesinde 250 milyon dolarlık hasılat barajını aştı. Yaş sınırlaması olan bir film olmasına rağmen oldukça yüksek izleyici sayılarına ulaşmayı başaran Joker, tüm zamanların en yüksek hasılat yapan R-rated filmi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor diyebiliriz.

Joker, dünya genelinde de oldukça yüksek rakamlara ulaşmış durumda: 

Joker hasılat

Şu anda dünya çapında yaklaşık 740 milyon dolar hasılat elde eden Joker, bu hasılatla birlikte R-rated filmler arasında The Matrix Reloaded’ın 742 milyon dolarlık ve Deadpool 2’nin 785 milyon dolarlık dünya geneli hasılatının hemen arkasında bulunuyor. Bu da Joker’in beyaz perdede şimdiye kadarki en başarılı DC filmi olabileceği anlamına geliyor.

DC’nin yakın gelecekte vizyona girecek filmleri:

Aquaman 2

Son zamanlarda beyaz perdede Marvel’ın oldukça gerisinde kalan DC’nin yaklaşan yapımları arasında oldukça iddialı filmler bulunuyor. Genel olarak devam filmlerinden oluşan DC’nin yaklaşan filmler listesi ise şu şekilde:

  • Birds of Prey / 7 Şubat 2020
  • Wonder Woman 1984 / 5 Haziran 2020
  • The Batman / 25 Haziran 2021
  • The Suicide Squad / 6 Ağustos 2021
  • Aquaman 2 / 16 Aralık 2022

Son olarak Joker filminin çekimleri esnasında yaşanmış olan kamera arkası olaylarını derlediğimiz yazımıza bu bağlantı üzerinden ve Joker filminin detaylı incelemesini derlediğimiz yazımıza da bu bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://comicbook.com/dc/2019/10/22/joker-movie-box-office-250-million/
61
6
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
61
6
3
2
2