Kafa Topu 2’yi Adeta 'Kafa Topu 2.5' Yapacak 5 Yeni Özellik Geliyor: İşte Tüm Detaylar

85
28
7
3
2
Kardeş şirketimiz Masomo’nun dünya çapında milyonlarca oyuncuya hitap eden oyunu Kafa Topu 2’ye, tarihinin en önemli güncellemesi geliyor. Söz konusu özellikler, oyunu bambaşka bir noktaya taşıyıp yepyeni bir deneyim sunacak. Hatta bu özelliklerle birlikte oyun, şirket içinde 'Kafa Topu 2.5' olarak anılmaya başlandı bile… Peki yeni nesil Kafa Topu 2’de bizi neler bekliyor?

Dünyanın en önemli mobil oyun markalarından birisi haline gelen Kafa Topu 2’ye tarihinin en büyük güncellemesi yapılıyor. Çıkış yapalı iki yıl bile olmadan milyonlarca oyuncuyu kendisine bağlayan, dünyanın her köşesinde çılgınlar gibi oynanan Kafa Topu 2, bir bakıma yeni özellikleriyle Kafa Topu 2.5 olarak anılıyor.

Masomo ekibinin uzun süredir yoğun bir mesai ile üzerinde çalıştığı özellikler için oyuncuların talepleri ön plana alındı. Daha hızlı, daha adil bir rakip eşleştirme sistemi, maçın oyuncusu, yeni karakter paketleri, karakter geliştirme imkanı aynı güncellemeyle birlikte sunulacak.

Gelin lafı daha da uzatmadan Masomo ekibinin “Abi oyun resmen Kafa Topu 2.5 olacak” dediği özelliklere, oyun içinden görüntülerle yakından bakalım.

1. Yeni Nesil Karakter Geliştirme (Upgrade):

karakter geliştirme

Oyuncular sahip oldukları karakterleri özerk olarak geliştirebilecekler. Bu geliştirmeler için karakter kartlarını toplamak, geliştirmeler için yeterli kart sayısına ulaşmak gerekiyor. Gerekli kart sayısına ulaşan oyuncular, karakterlerini o kartları kullanarak geliştirebiliyorlar. Kartların ve karakterlerin özelliklerine göre her geliştirmede, bir üst seviyede bulunan daha güçlü özelliklere ulaşmak mümkün olacak.

Yeni sistem ile birlikte gelen en önemli özelliklerden birisi de karakterlere atanabilecek yetenek kartları olacak. Bu kartlar karakterlerin zıplama, şut, boyut ve hızlarını ayrı ayrı geliştirmek için kullanılabilecek. Ayrıca herhangi özel gücün yeniden kullanılmasını sağlayan interaktif yetenek kartları, altın ve taraftar kazandıran yetenek kartları da mevcut.

kafa topu 2 karakter geliştirme

Yeni karakter geliştirme sisteminin diğer avantajları ne olacak? Artık en üst düzey oyuncular, daha güçlü olma fırsatı yakalayacaklar. Ancak bu orta seviye ya da yeni başlayan oyuncuların oyun zevkini olumsuz etkilemeyecek. Onlar da karakterlerini geliştirerek daha güçlü karakterler elde edip, en güçlü oyunculara karşı koyabilecekler. Yani bireysel yetenekler daha çok ortaya çıkacak.

Kart paketlerinden çıkan her kart, farklı karakterler tarafından kullanılabildiği için artık oyuncular için daha değerli olacak. Kartlarınızı saklayıp ilerleyen zamanlarda, istediğiniz karakterde kullanmanız mümkün olacak.

2. Yeni Karakter Paketleri:

karakter geliştirme

Oyundaki eski karakter paketleri yenilenecek ve ayrıca yeni karakter paketleri de eklenecek. Yukarıdaki Karakter Geliştirme sistemine uygun olarak düzenlenen bu paketlerden, artık eskiye nazaran daha fazla kart çıkacak. Bu paketler içerisinde Karakter Geliştirme esnasında kullanabileceğiniz çeşitli kartlar çıkacak.

Bunlara ek olarak ilerleyen dönemlerde aktif olacak farklı ve çok daha değerli kart paketleri de bulunuyor. Bu paketler sınırlı zaman dilimleri içerisinde erişilebilir olacak ve istediğiniz kart paketini açma şansına kavuşabileceksiniz.

3. Yeni Nesil Eşleştirme Sistemi:

event character

Gelelim yeni güncellemelerin en çok beklenen özelliğine… Eğer sizden daha düşük güce sahip karakterli bir oyuncu karşınıza geliyorsa, bilin ki o oyuncu daha önce üst düzey başarılar elde ettiği için karşınıza çıktı. Yani eşleştirmelerdeki denge, artık oyuncuların bireysel yeteneklerini daha çok ön plana çıkartıyor. 

Sistem ilk olarak oyuncuya en yakın karakter gücünde ve en yakın beceri seviyesindeki rakipleri belirliyor. Eğer eşit seviyede bir rakip bulamazsa yavaşça kıstaslar genişliyor ve en yakın özelliklere sahip karakterle eşleşme sağlıyor. Güncellemelerle birlikte bu işlemlerin gerçekleşme hızı, eski sisteme kıyasla 3 kat artıyor.

Artık profesyonel oyuncular, yeni karakterler alıp tecrübeleriyle yeni başlayanları zorda bırakamayacaklar. Yeni sistem sayesinde bu adaletsizlik ortadan kalkıyor. Eğer bir oyuncu deneyimliyse, öncelikle deneyimli rakiplerle karşılaşıyor. Yeni eşleştirme sisteminin bir diğer büyük artısı ise seri galibiyet durumunda oyuncuları bilgisayarla karşılaşma zorunluluğundan kurtarması. Seri galibiyet elde ettikçe oyunda karşınıza çıkan gerçek rakipler, sizi giderek daha çok zorlayacak.

4. Maçın Oyuncusu (Player of the Match):

maçın oyuncusu

Maçın oyuncusu olarak seçilen oyuncular, içerisinde birbirinden güzel ödüllerin bulunduğu kartlarla ödüllendirilecekler. Oyun içerisindeki bir çok yeni karaktere, en değerli kart paketlerine ve diğer değerli ödüllere ulaşma imkanınız olacak.

Her Maçın Oyuncusu ödülünde 4 kart bulunacak ve bu 4 karttan birisi de “kırmızı kart” olacak. Eğer kırmızı karta yakalanırsanız, son elde aldığınız ödüller gidecek ancak bunları kurtarmak için de bir seçeneğiniz olacak. Maçın Oyuncusu özelliği sayesinde normal şartlarda ulaşılması güç karakterlere, özel güçlere ve kartlara ulaşmak daha da kolay olacak. 

5. Menajer Sistemi:

kafa topu 2 menajer

Artık oyuncuların kendi menajerlerini kiralayabilecekleri yeni bir sistem geliyor. Her 24 saatte bir yeni kontrat imzalama yoluyla sürekli olarak kişisel menajerlere sahip olabileceksiniz. Peki menajer sisteminin oyunculara getirisi ne olacak? Eğer bir menajere sahip olursanız daha fazla taraftar kazanma imkanınız olacak. Ayrıca menajerler de kendi içlerinde geliştirilebilecekler, geliştikçe sözleşme süreleri boyunca daha fazla ekstra taraftar kazanma imkanı sunacaklar. Süresi dolan bir menajerle sözleşme yenilenmezse anlaşma iptal olacak, oyun içinden dilediğiniz zaman kendi menajerinizi kiralayabileceksiniz.

'Kafa Topu 2.5' özellikleri ne zaman gelecek?

Yukarıda saydığımız özelliklerin önemli bir kısmı Ağustos 2019 sonunda yapılacak büyük güncellemeyle siz değerli oyunculara sunulacak. Menajerlik sistemi için son düzenlemeler devam ediyor ve o da bu büyük güncelleme dalgasını takiben yakında Kafa Topu 2 tutkunlarına sunulacak.

Gelişmeleri daha yakından takip etmek için Masomo Instagram ya da Kafa Topu 2 Instagram hesaplarını takip edebilirsiniz. 

Masomo'nun yeni basketbol oyunu yolda!

Kafa Topu 2 ile küresel çapta sükse yaratan Masomo ekibi, Kafa Topu 2 üzerinde çalışırken, bir yandan da yeni oyunun çalışmalarını hızlandırdı. Bu kez basketbol tabanlı olacak oyunda, alıştığımız tarzı yeni bir spor ile daha modern şekilde tecrübe edeceğiz.

Basketbol oyununun resmi adı henüz açıklanmış değil. Ancak planlanan takvime göre 2020’nin ilk çeyreğinde Play Store ve App Store üzerinden oyunculara sunulacak. Yeni oyun hakkında detaylar netleştikçe sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Yeni güncellemelerle daha da eğlenceli ve sürükleyici olacak Kafa Topu 2’yi indirmek için aşağıdaki bağlantılara dokunmanız yeter:

85
28
7
3
2
Emoji İle Tepki Ver
85
28
7
3
2