Kaptan Amerika 4 Çekilirse Başrolü Falcon mu Olacak?

23
7
6
5
1
Avengers: Endgame filminde Kaptan Amerika artık emekli olmak istediğini söylemiş ve kalkanı Falcon karakterine devretmişti. Hayranları hem duygulandıran hem heyecanlandıran bu karar sonrası herkesin aklındaki soru, çekilecek olası bir Kaptan Amerika 4 filminin başrolünde kimi göreceğimiz.

Marvel Sinematik Evreni’nde İlk Yenilmez: Kaptan Amerika filmiyle hayatımıza giren Kaptan Amerika, Steve Rogers karakteri büyük beğeni kazanmıştı. Herhangi bir resmi açıklama olmasa bile olası bir Kaptan Amerika 4 filmi herkes için heyecan verici görünüyor ve Marvel, bu heyecanı karşılamayı seviyor. Ancak Kaptan Amerika 4 çekilse bile, bildiğimiz filmlerden çok daha farklı olacak.

Avengers: Endgame filminin finalinde yaşanan en büyük sürprizlerden biri, Steve Rogers’ın emekli olacağını söylemesi ve kalkanı Falcon karakterine devretmesiydi. Bu duygusal sahne sonrası herkes olası bir Kaptan Amerika 4 filminin başrolünün kim olacağını düşünmeye başladı. Sizin için Kaptan Amerika 4 filminin başrolü Falcon mu olacak sorusunu yanıtladık ve bu kalkan devir tesliminin arkasındaki hikayeyi inceledik.

Kaptan Amerika'ya neler olmuştu?

Kaptan Amerika 4, yaşlı steve rogers

Avengers serisinin son filmi olan Endgame, tüm hayranları şaşırtan olaylarla biten bir final yapmış ve artık Marvel Sinematik Evreni’nde her şeyin farklı olacağını göstermişti. Iron Man ve Black Widow ölmüş, Kaptan Amerika yani Steve Rogers geçmişe gitmiş ve hayatının aşkı Peggy Carter ile uzun, mutlu ve huzurlu bir hayat sürmüştü.

Steve Rogers, zaman yolculuğunun bir nimeti olarak, uzun ve mutlu hayatının yaşlılık dönemindeki bir adam şekilinde geri dönmüş ve onu yalnızca birkaç dakikadır görmemiş olan izleyici ve orada bulunan arkadaşlarını duygulandırmıştı. Bu sahnede yaşanan tek şey duygusallık değildi.

Geri döndüğünde Falcon yani Sam Wilson karakterini yanına çağırarak artık emekli olmak istediğini ve kalkanı Sam’e devrettiğini söyleyen yaşlı Steve, herkesi şaşırtmıştı. Geri dönülmez kalkan devir tesliminin ardından artık yeni Kaptan Amerika Sam Wilson olmuştu.

Neden Bucky değil?

Kaptan Amerika 4, bucky

Steve Rogers’ın Kaptan Amerika kalkanını Falcon karakterine devretmesi duygu ve heyecan fırtınaları yaratan bir sahne olmasının yanı sıra akıllarda da bir soru oluşturdu; neden yeni Kaptan Amerika Bucky Barnes yani Winter Soldier değil de Falcon oldu?

Steve Rogers ve Bucky Barnes, uzun yıllar İkinci Dünya Savaşı sırasında kol kola mücadele ettiler. Steve, suyun altında onlarca yıllık uykusuna yatarken; Bucky ise HYDRA’nın eline düşmüş ve Winter Soldier olarak büyük ve kanlı olayların içine karışmıştı.

Bucky, artık Winter Soldier değil hatta Avengers ile çalışarak evreni bile kurtardı. Ancak yine de bilinçaltında her an HYDRA’nın emrine girmeyi bekleyen farklı bir benlik duruyor olabilir. Böyle tehlikeli bir olasılık, Kaptan Amerika olmasının önündeki en büyük engel.

21. yüzyılın siyahi Kaptan Amerikası:

Kaptan Amerika 4, falcon

Bucky Barnes, artık Winter Soldier olmasa da tıpkı orijinal Kaptan Amerika gibi eskimişti. O bir nostaljiydi. Kaptan Amerika ve Bucky, İkinci Dünya Savaşı şartlarında oluşmuş; Nazilerle, HYDRA ve diğer tehlikelerle mücadele eden bir ekipti. Ancak 21. yüzyılda her şey değişti.

Yaşamakta olduğumuz pandemi ve ekonomik krizler dışında dünyanın 21. yüzyılda yaşadığı en büyük sorunlar; mülteci krizi ve giderek yükselen ırkçılık. Evet, Kaptan Amerika’nın artık HYDRA ile mücadele etmesine gerek yok, Kaptan Amerika’nın artık yükselen ırkçılığın önünde durmasına ihtiyaç var.

Chadwick Boseman’ın hayat verdiği Black Panther karakterinin solo filmi sonrası sinema yapımcıları başta olmak üzere herkes, siyahi bir süper kahramanın da var olabileceğini anladı. Çünkü Black Panther filmi, başrolünde bir siyahi süper kahramanın olduğu en başarılı filmdi.

Tüm bunların ışığında, neden Falcon, sorusunun yanıtı daha da açık görülüyor. Falcon yani Sam Wilson günümüz şartlarında doğmuş, günümüz sorunlarıyla yaşamış, geçmişin değil bugünün dinamiklerini bilen ve başta ABD olmak üzere tüm dünyada hızla yükselen ırkçılığın karşısında adaleti savunabilecek bir karakter.

İlk Kaptan Amerika değişimi değil:

Kaptan Amerika 4, çizgi roman

Kaptan Amerika karakterini yalnızca Marvel Sinematik Evreni’nden tanıyan hayranlar için kalkan devir teslimi oldukça şaşırtıcı gelebilir. Ancak Joe Simon ile Jack Kirby’nin birlikte yarattığı ve ilk kez 1941 yılının Mart ayında ayında Captain America Comics #1 ile tanıdığımız Kaptan Amerika karakteri, pek çok kez el değiştirmişti.

Kadın Kaptan Amerika bile gördüğümüz bu süreçte hem Bucky Barnes hem de Sam Wilson, Kaptan Amerika olmuşlardı. Bucky, 2007 - 2009 yılları arasında çizgi roman dünyasında Kaptan Amerika olmuş ve oldukça iyi işlere imza atmıştı. Sam Wilson yani Falcon ise 2014 yılında Steve Rogers bir süre süper asker serumunun etkisinden çıktığı zaman Kaptan Amerika olarak görev yapmıştı.

Thor hikayesinin destekleyici karakterlerinden olan Jane Foster’ın bir süre Thor olması; müslüman kadın karakter Kamala Khan’ın Ms. Marvel olması; She Hulk ve benzeri pek çok karakter bize süper kahraman dünyasında böyle değişimlerin olabileceğini gösteriyor. Kaldı ki; zaten Avengers: Endgame sonrası Marvel Sinematik Evreni’nin bir daha eskisi gibi olmayacağını bildiğimiz için Sam Wilson’ın Kaptan Amerika olması da şaşırtıcı bir değişim değil.

Kaptan Amerika 4 geliyor mu?

Kaptan Amerika 4, kalkan

Şu an için yapımcılar, oyuncular, yazarlar ya da yönetmenler tarafından yapılmış herhangi bir açıklama hatta röportajlarda yakalanan bir ipucu bile bulunmuyor. Tek bildiğimiz uzun yıllar ustalıkta Steve Rogers, Kaptan Amerika karakterine hayat vermiş olan Chris Evans’ı bir Kaptan Amerika olarak izleyemeyeğiz. 

Chris Evans’ın hayranları üzen açıklaması sonrası herkes olası bir Kaptan Amerika 4 filmi çekilse bile hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını anlamıştı. Peki, Steve Rogers’ın kalkanı devrettiği Sam Wilson yani Falcon’u ne zaman Kaptan Amerika olarak izleyeceğiz? 

Falcon and the Winter Soldier geliyor:

Kaptan Amerika 4, falcon and the winter soldier

Kaptan Amerika 4 filmi ne zaman çekilir hatta çekilir mi bilinmez ama Steve Rogers’ın bize yadigar bıraktığı karakterleri, Falcon and the Winter Soldier dizisi ile Disney + üzerinden izleyebileceğiz. Dizi, her şeyin değiştiği dünyada Sam ve Bucky karakterlerinin birlikte çalışmasını konu alacak.

Falcon and the Winter Soldier dizisinin çekimleri, pek çok yapımda olduğu gibi, pandemi koşulları nedeniyle ertelendi. Bu sebeple diziyi ne zaman izleyebileceğimiz konusunda net bir şey söylemek bir hayli zor.

Dizide; kalkanın neden Falcon’a verildiği, yeni Kaptan Amerika’nın kim olacağı, farklı tarihlerde yetişmiş ancak benzer yaşta olan iki süper kahramanın yaşadıkları çatışmaları izleyebileceğiz. Belki de dizi sayesinde günümüz dünyası ile İkinci Dünya Savaşı öncesi ve sonrası dönemler arasındaki farkları ve benzerlikleri de öğrenebiliriz. 

Sizin için olası bir Kaptan Amerika 4 filminin başrolü kim olacak sorusunu yanıtladık ve yaşanan kalkan devir tesliminin arkasındaki hikayeyi inceledik. Yeni Kaptan Amerika Bucky mi olmalıydı, yoksa Steve Rogers’ın aldığı karar doğru mu? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz. 

23
7
6
5
1
Emoji İle Tepki Ver
23
7
6
5
1