Kedinizin Size Ne Mesaj Vermek İstediğini Beden Dilinden ve Yüz İfadelerinden Anlayabilmenizi Sağlayacak 20 Tüyo

15
12
2
0
0
Tüm hayvan sahipleri bilir ki bakımını üstlendiğin ve koruyup kolladığın her canlı aslında senin çocuğundur. Bu yüzden her ebeveyn, bakımını üstlendiği canlıyı daha yakından tanımak ister. Biz de, oldukça tuhaf ve komplike hareketlere sahip olan kedilerin beden dilinin ve yüz ifadelerinin size ne söylemek istediğini 20 maddede anlattık.

Tıpkı insanlar gibi, kediler de kendilerine özgü kişilikleri olan bireylerdir. Bazı kediler kişiliklerini diğerlerinden daha açık bir şekilde ifade ederken bazıları daha tedbirlidir. Her gevşemiş kedi yavaş yavaş göz kırpmaz, her korkmuş kedi başını eğmez.

Kedi ebeveynleri, kedilerini tanıdıkları düşüncesinden oldukça hoşlanırlar, çoğu da gerçekten tanıyordur. Ancak her kedi ebeveyni, o büyük kedi gözlerinin arkasında neler olup bittiğini merak eder. Kedinizin yüzündeki ince ipuçlarını ne kadar çok ararsanız, onun benzersiz kişiliğini o kadar iyi anlayabilirsiniz.

1. Kuyruk yukarıdaysa, genellikle heyecanlı ve mutlu oldukları anlamına gelir.

kedi

Sizi gördüğünde kuyruğunu kaldırıp pıtı pıtı yanınıza geliyorsa, varlığınızın onu mutlu ettiğini ve arkadaş canlısı bir modda olduğunu anlayabilirsiniz.

2. Kuyruk havada titriyorsa ve kızgınlıkta değilse, bu hareket fazlasıyla sevinçli oldukları anlamına gelir. Eğer titreşim aralıklarla devam ediyorsa, endişeli olduğunun göstergesi de olabilir.

3. Kuyruğunun ucu havada ve kıvrıksa, yani ters L şeklindeyse, kedinizin mutlu olduğuna işaret eder.

kuyruk

4. Kuyruk aşağıda ve kabarıksa, kendini korku veya tehdit altında hissediyor olabilir.

hayvanlar

5. Kuyruğunu, bacaklarınıza dolayarak size sarıyorsa, onun etrafında olduğunuz için mutlu demektir.

hayvan

Üstelik bu hareketi yaparken bir de kafasını bacaklarınıza tosluyorsa, "Bu benim!" işaretlemesi yapıyordur.

6. Patileriyle üstünüze veya bir yerlere masaj yapar gibi bastırıp kaldırıyorsa, başka bir deyişle, iftara pide yetiştirecekmişçesine hamur yoğurma hareketi yapıyorsa huzurlu olduğu anlamına gelir.

Kedilerin bu masaj hareketi, bebeklikten kalan bir davranıştır. Annelerinin memelerini emerken sütü çıkarmak için bir yandan karınlarını yoğururlar. Kendinizi daha özel hissedecekseniz, sizi annesi olarak gördüğünü de düşünebilirsiniz.

7. Kulaklarını geriye doğru yatırdıysa, oradan uzaklaşmanızda fayda var. Bazen onları sinir ederek eğlenmek için yaptığınız hareketler bu tarz bir tepkiye yol açabilir.

kediler

Kulaklarını geriye vermiş, dik dik bakıyorsa aman dikkat, üstünüze atlaması an meselesi!

8. Sırt üstü pozisyonda uyuyorsa, savunmasız olacakları uyku anında bile yanınızda güvende hissettiklerini gösterir.

hayvanlar neden

Yine de, göbeğine fazla dokunmamakta fayda var, aksi takdirde bir pati darbesiyle cezalandırılabilirsiniz. 

9. Göğsünüzde yatıyorsa, size yakın olmak istediğinden bu pozisyonu seçmiş olabilir. Ayrıca, sesiniz ona rahatlık veriyorsa ağzınıza yakın bir konumda huzurla uyumak istiyordur.

cat

Ek olarak, aynı bebeklerde olduğu gibi kedilerde de kalp sesi dinginlik verir. Böylece, göğsünüzde yatan sıcacık bir kediyle sevgi alışverişine doyamazsınız.

10. Kutuların içinde yatıyorsa, av hayvanı içgüdülerini hâlâ taşıyor demektir. 

Hani onun için özel olarak tasarlanmış bir ev alırsınız da, o gider evin karton kutusunda yatar ya, işte bu sinir bozucu durum aslında onların güvenlik hissiyatından kaynaklanır. Dört tarafı kapalı, sıcak ve dar bir kutuyu güvenli alan olarak görürler. 

11. Gözlerini hafifçe açıp kapayarak size bakıyorsa, size duyduğu minneti ve güveni ifade ediyordur.

Siz de aynı onun yaptığı gibi gözlerinizi nazikçe açıp kapatırsanız, bunu karşılıklı bir güven alışverişine döndürebilirsiniz. 

12. Genişlemiş gözbebeklerine sahipse, bir sebepten dehşete düşmüş ve gergin olabilir. Aynı zamanda, oyun modunu aktive ettiğini de gösterebilir.

kedi gözü

13. Vücudunu yere yapıştırmış, poposunu sallıyor ve gözbebeklerini büyütüyorsa; oyuna hazırlandığından emin olabilirsiniz. 

14. Aynı insanlarda olduğu gibi, kediniz de burnunu kırıştırıyorsa sinirli ve saldırmaya hazır demektir.

kedi burnu 

15. Tüylerini adeta bir kirpi gibi kabartmışsa, o komik görüntüsünün altında bir tehlike yatıyor demektir.

kediler hakkında

Kediler, tüylerini kabartarak kendilerini olduklarından daha büyük ve ürkütücü göstermeye çalışırlar. Aslında korkuyla birlikte ortaya çıkan bu durum, epey gülünç görüntülere yol açıyor.

Bazen oyun oynarken fazla gaza gelerek de kendilerini kabartabilirler. Bu durum, bir tehlike göstergesi demek değildir.

16. Yerde sırt üstü uzanıyorsa, mutluluktan ne yapacağını şaşırmıştır ve onunla oynamanız için sizi yanına davet ediyordur. 

kedilerin

17. Kulaklar aşağı doğru yatmış ve gözler büyümüşse, yüksek ihtimalle korku içindedir. 

evcil hayvan

18. Kafasını hafifçe aşağı eğerek tedirginlikle etrafa bakıp yavaş yavaş hareket ediyorsa, gergin olduğunun göstergesidir. 

kedi sahibi

19. Adeta bir biblo gibi oturup gözlerinizin içine bakıyorsa, sizden ilgi bekliyor olması muhtemeldir.

kedi sahiplenme

20. Kedilerin sık sık tercih ettiği yan pozisyonda yatıp kollarını ileri doğru uzatmışsa, kendini çok rahat hissettiğini anlayabilirsiniz.

kedi dili

Kedilerle ilgili diğer içeriklerimiz:

15
12
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
12
2
0
0