Kepler, SpaceX’in Falcon 9 Roketi ile Uzaya İki Grup Nano Uydu Fırlatacak

4
0
0
0
0
Girişimci bir uydu şirketi olan Kepler Communications, uzaya iki ayrı grup halinde nano uydu fırlatmayı planlıyor. Bunun için SpaceX ile iş birliği yapan şirket, nano uydularını uzaya fırlatmak için Falcon 9 roketini kullanacak.

Kanada merkezli girişimci uydu şirketi Kepler Communications, direkt IoT bağlantısına sahip uydu tabanlı bir ağ oluşturmak ve yüksek hızlı veri transferi sağlayabilmek amacıyla yüksek kapasiteli ağ özelliklerine sahip nano uyduları uzaya fırlatmayı planlıyor. Bu amacını gerçekleştirmek için roketlere ihtiyaç duyan Kepler Communications, SpaceX ile iş birliği içerisinde olduklarını açıkladı.

Kepler Communications, nano uydularını uzaya fırlatma amacını gerçekleştirebilmek için SpaceX ile birlikte iş birliği yapacak. SpaceX’in ürettiği Falcon 9 roketini kullanacak olan Kepler Communications, iki ayrı grup halinde nano uydularını bu roketin içerisine yerleştirecek. Bu fırlatma, Kepler Communications’un nano uydu takımyıldızı oluşturma planındaki ilk fırlatma olarak girişimci şirketin tarihinde önemli bir yer edinecek.

Toplamda 400 kiloluk uydu taşınacak

Falcon 9

Elon Musk, bu senenin başlarında tanıttığı rideshare sisteminde Falcon 9 roketiyle birlikte küçük uyduların taşınabileceğini açıklamıştı. Kepler Communications, SpaceX’in üretimi olan Falcon 9 roketine toplamda 400 kiloluk nano uydu yerleştirmeyi planlıyor. Bu fırlatma ile birlikte Kepler, uzay aracını güneş eşzamanlı yörüngeye yerleştirecek.

Kepler Communications, 2020 ile 2023 yılları arasında üç aşama ile yörüngeye toplamda 140 adet uydu yerleştirebilmeyi hedefliyor. Kepler Communications’un bu uydu takımyıldızını uzaya yerleştirmesinin sebeplerinden biri de yörüngedeki diğer uydu takımyıldızları ile veri aktarımına yardımcı olmak. Kepler Communications’ın yerleştirdiği uydular, yörüngedeki diğer uydular ile veri aktarımını gerçekleştirecek bir aktarma sistemi olarak iş görecek.

SpaceX şirketi de bu ayın sonlarına doğru uzaya Starlink uydularını fırlatmayı düşünüyor. Hali hazırda 122 adet uydusu olan şirket, 60 adetlik bir grubu daha uzaya fırlatacak. Starlink uyduları, uydu üzerinden internet ve iletişim ağı sağlamak üzerine uzaya gönderiliyor. Dolayısıyla SpaceX’in gönderdiği Starlink uyduları ile Kepler Communications’ın gönderdiği nano uydular birlikte çalışabilir.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/12/12/kepler-to-launch-two-batches-of-nanosatellites-aboard-spacexs-falcon-9/
4
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
0
0
0
0