Kötü Adamların Savaşında Hangisi Daha Güçlü: Night King mi, Thanos mu?

56
6
6
4
1
Avengers: Endgame filminin kötü adamı Thanos ile Game of Thrones’un kötü adamı Night King karşı karşıya gelseydi kim kazanırdı?

Marvel ve Game of Thrones hayranları için Nisan ayının kapanışı oldukça görkemli oldu. Üç saatlik Avengers: Endgame ve Battle of Winterfell’e ev sahipliği yapan Game of Thrones bölümü ile birlikte iki seride de önemli bir dönemeç aşılmış oldu. Endgame’de Thanos, Battle of Winterfell’de ise Night King karşımıza hikayedeki baş düşman olarak çıktı.

İki karakterin hayali mücadelesi, Endgame yönetmenleri Russo Kardeşler dahil pek çok kişinin ilgisini çekmiş durumda. Peki kaslı Grimace mi, yoksa dünya buzdan mızrak atma rekortmeni mi bir dövüşü kazanır? Bunu hep beraber göreceğiz.

Yazıda Thanos ve Night King’den, yapabileceklerinden bahsedeceğimiz için SPOILER olacaktır. Karakterlerin yapabildiklerine, dövüş becerilerine ve güçlerine dair bilginiz yoksa, serileri izliyorsanız ancak eserlerin son kısmını görme şansı bulamadıysanız keyfinizi kaçırabilecek bilgiler içeriyor. Thanos ile Night King’in savaşında güçlerini kullanmaları gerekecek, bu güçleri de anlatmak için spoiler vereceğiz.

Ikonick’i kuran dijital sanatçı Jeff Cole’un üretimi olan bu eserde Thanos ile Night King karşı karşıya gösteriliyor.

Her iki karakterin de pek çok ortak yönleri var. İkisi de beyinsiz yaratıklardan oluşan devasa ordular kullanıyor, ikisi de oldukça zeki ve rakiplerinin hamlelerini, daha onlar yapmadan tahmin edebiliyor ve ikisi de teknik olarak ölümsüz.

Karakter Güçleri

Her iki karakerin de değişik güçleri var her ikisi de oldukça güçlü düşmanlar. Thanos’un güçleri daha geniş bir skalaya yayılmış durumda, ancak biz filmdeki üzerinden gideceğiz. Zira evrenler çoğaldıkça Thanos’un güçleri de çeşitlenip artıyor.

Night King

  • Fiziksel güç
  • Ateşe dayanıklılık
  • Metal Silahları (Valyrian çeliği hariç) buz tozuna çevirme
  • Ölüleri hayalet olarak diriltme
  • White Walker oluşturma
  • Havayı silaha çevirme
  • Nişancılık
  • Zombi ejderha. ZOMBİ EJDERHA!

Thanos

  • Fiziksel güç
  • Dayanıklılık
  • Psişik yetenekler
  • Kozmik enerji kontrolü
  • Madde manipülasyonu
  • Gerçeklik taşlarının güçleri

Bazı senaryolarda Night King daha baskın gibi gelebilir ama bu karakterlerden bir tanesi gezegenleri çatır çatır yok edebilirken diğeri, ilkel silahlara karşı teknik olarak ölümsüz olmasına rağmen galip gelemedi, en azından şimdilik. Thanos, hava şartlarından daha fazlasını kullanarak saldırabilir. Yakın mesafe dövüşte ise Night King, Thanos’a kıyasla oldukça geride kalıyor. Dövüşün galibi net şekilde Thanos olacaktır.

Night King’in whitewalker ve wight ordusu var. Thanos ise Chitauri ve Outrider ordusu kullanıyor. Teknik olarak ölüler ordusu, düşmanlarını öldürdükçe büyüyecek, değil mi? O iş öyle yürümüyor. Night King’in ordusunda yaşama gücü ve irade tek bir merkeze bağlı. Night King, gücünü birer hub gibi kullandığı akgezenler ile hayaletlere aktarıyor. Bu durumda akgezenleri ya da gece kralını öldürmek, ana kaynağı kesmek oluyor ve ölüleri hayatta tutan güç kayboluyor. Chitauri de benzer bir şekilde ana kontrol gemisine bağlı olarak yaşıyor ve gemisi ölürse piyadeler de ölüyor.

Night King’in orduların karşılaştığı bir savaşı kazanma şansı oldukça az. Bunun ilk sebebi, Thanos’un ordusunun inanılmaz bir hava gücü üstünlüğüne sahip olması. Buz kralının attığı mızraklara ve zombi ejderhasına karşılık karşı tarafta devasa uzay gemileri, lazer topları ve Leviathanlar var. Ejderhaları severim ama dürüstçe değerlendirmemiz gerektiğinde tek bir ejderhanın bu hava gücüne karşı duramayacağını açıkça görüyoruz. Gece Kralı’nın tek şansı, yeterince uzun süre hayatta kalıp savaş alanındaki ölüleri dirilterek Thanos’u kuşatmak ve bulacağı bir boşluktan saldırmak. Öte yandan elinde sonsuzluk taşları bulunan Thanos Night King’in kendine yeni bir ordu kaldırmasına izin vermeyebilir, sonuçta “gerçeklik o ne isterse odur”. Ayrıca Thanos çok daha iyi bir taktisyen olarak göze çarpıyor. 

Kafes dövüşü tarzında teke tek bir dövüşte ise kazanan çok büyük ihtimalle yine Thanos olacaktır. Daha iyi bir dövüşçü olan ve sıklet farkı da bulunan Thanos’un galibiyeti oldukça kolay alması kimseyi şaşırtmaz.

Yani Thanos, Night King’den daha korkutucu ve daha güçlü bir düşman olarak karşımıza çıkıyor ancak böyle bir olayın gerçekleşmesi için, HBO ve Marvel’in epey ilginç denemeler yapmaya karar vermeleri gerekiyor.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/game-of-thrones-night-king-vs-thanos-heres-whod-win-in-a-fight/
56
6
6
4
1
Emoji İle Tepki Ver
56
6
6
4
1