Game of Thrones'ta Winterfell Savaşı Gerçekleşti: Kim Öldü, Kim Sağ Kaldı?

16
9
6
5
5
Game of Thrones dizisinin final sezonu olan hızıyla devam ediyor. Uzun süredir beklenen Winterfell Savaşı, final sezonunun üçüncü bölümünde gerçekleşti.

Nisan ayı, Avengers hayranlarına ve Game of Thrones izleyicilerine pek de nazik davranmıyor. İnsanların gözyaşlarına boğulduğu Avengers: Endgame’den hemen sonra HBO’nun fenomen serisi Game of Thrones da Battle of Winterfell (winterfell Savaşı) ile seyircilerin karşısına çıktı.

Bölümü izlemiş olanlar için genel bir savaş raporu tutmak, daha sonrası için bir referans bırakmak amacıyla savaşta ölenlerin ve kalanların listesini burada bulabilirsiniz. Elbette ki bu liste, diziyle ilgili spoiler içeriyor. Bölümü henüz izlemediyseniz ve savaşın sonucu hakkında bilgi almak istemiyorsanız diğer haberlerimize bakabilirsiniz.

Eğer herkes hazırsa savaşın kazananını açıklayarak başlıyorum: Battle of Winterfell’in kazananı HBO oldu. İzlenme rakamları ve bu uzun bölümün reklam gelirlerine olan etkisi, kesinlikle firmayı kazanan taraf olarak ilan etmemizi sağlıyor. Bu küçük şakayı da köprüden önce son çıkış olarak koyduk ki gözünüz kaysa bile spoiler görmüş olmayın :).

Savaşın galibi, Jon Snow tarafından bir araya getirilen ve Winterfell adına savaşan birleşik ordu oldu. Night King ise savaşı kaybetti. İyiler kazandı gibi görünüyor.

Savaşın sonuçları ağır olmasına rağmen Arya Stark, Gendry’nin kendisi için yaptığı mızrağı kullanarak Night King’i haklamayı başardı.

Savaşta Ölenler

Dothakiler: Melisandre’nin büyülediği kılıçlarla ölüler ordusuna karşı ilk saldırıyı yapan Dothakiler, epey ölü biçmelerine rağmen kılıçlarındaki büyünün solmasıyla birlikte ölüp gittiler. Bu savaş, Dothaki kültürünün de sonu oldu.

Eddison Tollett: Night’s Watch’ın komutanı Tollett, Samwell Tarly’i korurken öldürüldü. Daha sonra wight olarak geri döndürüldü.

Lyanna Mormont: Eski wildling dev koruması, wight olarak ölülerin safına katıldığında Lyanna Mormont’u boğazlayarak öldürdü. O da daha sonra wight ordusuna katıldı. Ayı adasının hanımı da diziden ayrılmış oldu.

Lord Beric Dondarrion: Winterfell Kalesi içinde wightler tarafından kaltedildi. Yani muhtemelen, daha sonra ekranda görülmedi.

Theon Greyjoy: Theon Greyjoy, Bran’ı ele geçirmek için ilerleyen Night King’e karşı ayakta kalan son adam olarak oldukça epik bir şekilde öldü. Kahramanca direnen ve son bir hücumda hayatını kaybeden Theon, Arya Stark olmasa savaşın yıldızı bile olabilirdi.

The Night King: Bir ölü nasıl ölür sorusuna cevap veren Night King, bu bölümde Arya tarafından katledildi. Muhtemelen bütün wightlerin ve ölüler ordusunun hayatta kalmasını sağlayan güç de bu karakterden paylaşıldığı için hepsi onu takip etti.

Jorah Mormont: Daenerys Targaryen’i korurken aldığı yaralar nedeniyle savaşın sonunu gören ama sabahı göremeyen Jorah Mormont, en karakterine uygun şekilde diziden ayrılmış oldu.

Melisandre: Davos Seaworth’e “Beni idamla uğraşmana gerek yok, zaten sabaha çıkmam ben.” diyen Melisandre savaşa doğrudan müdahil olmadı ancak kolyesini çıkarıp yabana giderken görüldü. Gerçek yaşına dönen karakteri yaşlanıp yere düşerken de gördük.

Gözlerimiz: Şu diziyi keşke biraz daha net görülecek şekilde çekip renklendirselerdi de biz de kapkara ekranlarda kim öldü kim kaldı anlamaya çalışırken kıvranmasaydık. 

Hayatta Kalanlar

Battle of Winterfell’in sonunda hayatta kalan karakterler gelecekte savaşmaya devam edeceker.

Jon Snow: Sezonun (belki de dizinin) esas abisi. Ejderhası var, ayrıca iyi savaşıyor. Muhtemel kralımız yaşamaya devam ediyor.

Arya Stark: Gölgelere saklanıp düşmanlarını sinsi saldırılarla biçen Arya Stark, savaşın sonunda hayatta kalmayı, savaşta Night King’i öldürmeyi ve Deus Ex Machina kavramını hatırlatmayı başardı.

Daenerys Targaryen: Ölmedi, ejderhasına binmeye devam ediyor. Ejderhasının üstüne wightler kapandıktan sonra Jorah Mormont tarafından kurtarıldı. Kadın ölmüyor.

Bran: Evet, Bran yaşamaya devam ediyor. Night King için yem olarak kullanılan karakterin hikayedeki görevi bitmedi.

Jaime Lannister: Jaime, Birenne of Tarth ve Podrick ile birlikte kale duvarları önünde wightler tarafından köşeye sıkıştırılan, konumları nedeniyle çoğu kişinin ölmelerine kesin gözüyle baktığı karakterler idi. Savaşta adeta gözü dönen Jaime, öfkesi ve kararlılığıyla epey bir düşmanın hakkından geldi ve üç karakter de hayatta kaldı.

Ser Brienne of Tarth: Bkz Jaime Lannister

Podrick: Bkz Brienne of Tarth

Tormund Giantsbane: Tormund son görüldüğünde epey dayak yemiş, epey suratı asık ama hayatta olarak görüldü. Devlerden emdiği süt, anasının ak sütü gibi helal olsun.

Gendry: Bir sonraki bölümün fragmanında var, savaşta görmedik ama ölmemiş demek ki.

Sandor Clegane: Ateşten korktuğu için savaşta çok etkili olamadı ama Arya tehlikeye düştüğünde korkularının üstüne gidip sorunu çözmeyi başardı.

Sansa Stark ve Tyrion Lannister: Mezarlıklardaki ölüler wight olarak geri getirildiklerinde epey zor zamanlar yaşasalar da hayatta kalmayı başardılar.

Grey Worm: Greyworm savaşabiliyormuş ya. Çaktırmamış şimdiye kadar ama hayatta kalmayı başardı.

Ejderhalar Ne Durumda?

Viserion: Öldü. Zaten ölüp tekrar diriltilmişti, bir daha öldü.

Drogon: Daenerys’in ejderhası bir ara wightler ile epey sorun yaşadı ama büyük ihtimalle kurtulmayı başardı.

Rhaegal: Jon Snow’un ejderhasının akıbeti bilinmiyor ama yaşadığı varsayılıyor.

Kaynak : https://www.inverse.com/article/55342-game-of-thrones-battle-of-winterfell-who-lived-died-night-king
16
9
6
5
5
Emoji İle Tepki Ver
16
9
6
5
5