Kuzey Koreli Atletlere Samsung Galaxy S7 Yasağı!

0
0
0
0
0
İki Kore ülkesinin gerginliği olimpiyatlara da damgasını vurdu.

Brezilya'da düzenlenen Rio 2016 Olimpiyat Oyunları tüm hızıyla devam etmekte. Böylesine dev bir organizasyonda da çeşitli sektörlerin zirvesindeki firmaları görmek mümkün. Bu firmalardan biri de Samsung.

Rio 2016'da boy gösteren bütün atletleri bu başarılarından ötürü ödüllendirmek isteyen Samsung, olimpiyatlara katılan 11,000 atlete özel seri Galaxy S7 vereceğini duyurmuştu.

Tabi Samsung'un bu davranışı çoğu kişi tarafından hoş karşılansa da bir ülke, sporcularına Galaxy S7'leri almalarını yasakladı; Kuzey Kore. Kim Jong-un diktatörlüğü altında yönetilen ve dış dünyaya kapılarını kapatmış bir ülke olan Kuzey Kore, zaten sporcularına uyguladığı katı kurallar ile sık sık gündeme gelmekte. Şimdi ise bu kurallara bir de Galaxy S7 yasağı eklendi.

Aslında Kuzey Kore'nin bu tutumunun sebebini tahmin etmek pek de zor değil zira ülkenin bir numaralı düşmanı konumunda Güney Kore bulunmakta. Samsung da ülke ekonomisine ve kalkınmasına katkı olarak baş şirketlerden biri. Yani kısacası Kuzey Kore sporcularına ''Güney Korelilerin ürettiği şeyleri almayacaksınız'' tarzında bir talimatta bulunmuş.

Bir süre önce Radio Free Asia programına katılan Kuzey Koreli masa tenisi oyuncusu Kim Song I, Galaxy S7 alıp almadıkları yönünde yöneltilen soruya sadece başını sağa sola sallayarak cevap vermişti. Konuyla ilgili Samsung cephesinden henüz bir açıklama gelmiş değil.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0