Neredeyse Mario Kadar Popüler Olan Mario Çakması Oyun: Lep’s World

27
12
4
2
2
Mario efsanesine benzerliğiyle ilk oyunu ile 250 milyon indirmeye ulaşan Lep's World çılgınlar gibi oynanıyor. Lep's World 2, Lep's World 3 şeklinde devam eden oyunun tüm detayları bu yazımızda.

Takvimler 13 Eylül 1985’i gösterdiğinde, oyunseverlerin kısaca Mario olarak telaffuz ettiği efsane oyun Super Mario Bros satışa çıktı. O günden bugüne sürekli gelişen ve değişen oyun sektörü Mario’yu da etkiledi. Bütün bu değişimlerin yanında Mario hâlâ piyasaya sürülen birçok yeni oyun için esin kaynağı olmakta.

Mario’dan esinlenerek kullanıcılara sunulan oyunlardan bir tanesi de Lep’s World. Genel hatları ile Mario’ya benzeyen oyun, kullanıcılardan aldığı iyi puanlar ile bir seri haline gelmeyi başarmış durumda. Lep’s World oyunu sergilediği başarıdan sonra, yerini sırasıyla Lep’s World 2, Lep’s World 3 ve Lep’s World Z’ye bıraktı.

Geliştiricisi nerByte GmbH olan oyun, en fazla rabeti ise Azerbaycan ve Türkiye’den görmekte. Fakat yine de Türkçe dil seçeneği oyunun sahip olduğu 19 dil arasında bulunmamakta. Gelin Lep’s World serisine yakından bakalım. 

Lep’s World iOs ve Android için indir:

Oldukça basit bir oynanışa sahip olan Lep’s World, toplamda 160 farklı bölüme ve 9 farklı temaya sahip. Ana karakterimiz Lep ile başladığımız oyunda yapmamız gereken şey, hoplayarak zıplayarak talihsiz bir fırtına sonucunda kaybolan altınlarımızı geri toplamak. Bunu yapmak için ise tek yapmanız gereken şey ekran üstündeki okları kullanmak.

Lep’s World, ilk bakışta tam bir Mario klonu olarak gözükse de, ilerledikçe kazanılan özel güçleri ve mikro hikayesi ile Mario’dan ayrılmakta. Tabii ki günümüz şartlarına uyum sağlayan oyun Mario’ya oranla daha canlı renklere ve gelişmiş grafiklere sahip.

lep's world apk android oyun club, lep's world 3 hile apk android oyun club, lep's world 2 hile

Oyun içinde topladığınız altınları, yeni karakterleri ve güçlerinizi açmak için kullanabilirsiniz. Aslında karakter açmak için ihtiyacınız olan şeyler, elmaslar. Topladığınız her 100 altın 1 elmas değerinde. Bu sayede altınlarınızı elmasa çevirip yeni karakterleri açmak için kullanabilirsiniz.

Multiplayer özelliği de bulunan Lep’s World,  hesabınızı facebook ile entegre etmeniz durumunda kazandığınız puanlar üzerinden arkadaşlarınız ile yarışma olanağı sunmakta. Lep’s World oyununu oynayabilmeniz içinse Android 4.1 ve iOS 8 üstü bir cihaza sahip olmanız yeterli. Lep’s World oyununu indirmek için yazımızdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Lep’s World 2 iOS ve Android için indir:

lep's world 2 hile

Lep’s World 1’in elde ettiği başarı Lep’s World 2’nin bir an önce oyunseverlerle buluşmasını sağladı. Lep’s World 2, 96 farklı bölüm ve 12 farklı temayı içermekte. Hikayenin ise bir önceki oyuna oranla bir miktar daha derinlik kazandığını söylemek gerekir.

Hikayemizde, bu sefer kötü kalpli bir büyücü köydeki tüm altınları çalıp ne kadar köylü varsa hepsini kaçırıyor. Fakat şanslı bir şekilde ana karakterimiz Lep, bu olaylar olduğu sırada bir suyu kuyusunda mahsur kaldığı için köyde kalan tek kişi oluyor. Böylelikle Lep’in yeni serüveni başlıyor.

Lep’s World 3 iOS ve Android için İndir:

apk android oyun club

Lep’s World serisinin son çıkan oyunu Lep’s World 3 ile hikaye devam ediyor. Önceki serilerden olduğu üzere yine bir dış tehdit ile karşı karşıyayız. Bu sefer kahramınımız, troller tarafından kaçırılan köyün yaşlı bilgesini bulmak için yola koyuluyor.

Lep’s World 3’ü öncüllerinden ayıran en önemli yenilik, artık oyuna 4 yeni karakterin eklenmiş olması. Bunların yanında Lep’s World 3 oyunculara 220 bölüm, 18 farklı eşya ve 22 farklı düşman sunmakta.

Lep’s World Z iOS ve Android için indir:

 lep's world 3 hile

The Walking Dead benzeri bir hikaye ile açılış yapan Lep’s World Z, adından da anlaşılacağı üzere artık zombilere karşı savaşabileceğiniz bir oyun. Lep’s World 4 şeklinde devam etmektense zombi temasına bürünmüş olan oyun, bizlere toplamda 8 farklı karakter ve 60 bölüm sunmakta.

Zombi temasının gelmesi ile birlikte oyundaki müziklerin de bu temaya uygun olarak yeniden düzenlenmesi, oyunun atmosferine olumlu olarak yansımış. Fakat yapılan bu değişikler önceki oyunlardan alıştığımız renkli görüntülerin ortaya çıkmasına engel olmamış.

Lep’s World ya da herhangi benzer tarzda bir oyun Mario’nun yerini alabilir mi?

Her ne kadar Lep’s World güzel bir ivme kazanıp, kullanıcılar tarafından olumlu yorumlar almış olsa da, karşısında Mario gibi efsaneleşmiş bir yapım var. Gelmiş geçmiş en popüler oyun karakterlerinden biri olan Mario, şimdiye kadar çıkan bütün oyunlarını hesaba kattığımızda 600 milyon civarı bir satış rakamına sahip.

Lep’s World ise, ilk oyunu ile 250 milyona varan indirme sayısına sahip. Fakat, satışlar ile indirme sayılarını karşılaştırmamız mümkün olmadığı için, bu noktada önemli olan bu oyunlardan elde edilen gelirlerdir. Lep’s World’ün kendi klasmanında başarısı göz ardı edilemeyecek bir durumda da olsa da, gelir konusunda Mario'ya yaklaşması pek mümkün gözükmüyor.

lep's world apk android oyun club

Tabii ki bu işin finansal kısmı. Bir de işin duygusal kısmı olduğunu unutmamak gerekir. Mario oyunları bir çoğumuz için çocukluk anılarımızın bir parçası. Serinin belirli aralıklarla yeni versiyonlarıyla karşımıza çıkması, yeni nesilleri de bu kültürün bir parçası haline getirmekte.

Nasıl Bugs Bunny karakteri birçok insan için çocukluklarının bir parçası ise, Mario da öyle. Mario’nun zirvedeki yerini korumasını sağlayan şey ise aslında oyunseverlerin geçmişle aralarında kurdukları bağ. İşte bu yüzden Mario’yu andıran ama Mario olmayan hiçbir oyun Mario’yu yerinden edemeyecek gibi görünüyor.

27
12
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
27
12
4
2
2