Lexus’un İlk Elektrikli Aracının Tanıtım Tarihi ve Logosu Ortaya Çıktı

26
3
2
1
1
Lexus da elektrikli otomobil pazarına girmeye hazırlanıyor. Firmanın ilk elektrikli otomobilinin tanıtım tarihi ve logosu ortaya çıktı.

Otomobil sektöründe yer alan pek çok irili ufaklı firma elektrikli modellere yöneliyor. Bu firmalardan bir tanesi de Lexus. Firmanın ilk elektrikli modelleri, bu ayın ilerleyen günlerinde tanıtılacak. Aracın logosu da belli oldu.

Toyota’nın alt kuruluşlarından olan Lexus, henüz isimlendirilmemiş olan bu elektrikli modeli ile lüks hibrit pazarına gerçek BEV teknolojisini eklemiş oldu. Aslında Toyota ve Lexus, bu pazara daha önce girmiş olmasına rağmen elektrikli modele geçiş yapmamakta oldukça inatçı çıktılar.

Yeni elektrikli araç, 22 Kasım’da tanıtılacak:

lexus elektrikli araç

Lexus’un tamamen elektrikli modeli, 22 Kasım’da görücüye çıkacak. Tanıtım etkinliği, Çin’de gerçekleştirilecek olan Guangzhou Uluslararası Otomobil Fuarı’nda yapılacak. Çin, bu açıdan oldukça stratejik bir seçim zira ülkede elektrikli otomobil kullanımı hızlı bir şekilde artıyor. Lexus, bu durumu net bir şekilde ortaya koyduğu açıklamasında da yeni aracın, Çin ve Avrupa’daki tüketicilerin ihtiyaçlarına özel olarak üretildiğini söyledi.

Firma, bu aracın üretilmesini markanın ürün çeşitliliğini artırmak için yaptığı hamlelerden biri olarak açıkladı. Aracın elektrikli olacağı bilinse de ne tür bir araç olacağı konusunda henüz bir bilgi yok. Basınla paylaşılan Electric logosu, şu anda Lexus markasına ait hibrit araçların logolarını andırır şekilde lastiğin yan tarafında yer alıyor. 

Lexus, daha önce bir konsept araç tanıtmıştı:

lexus elektrikli model

Lexus, şimdilik ağzını sıkı tutuyor olsa da son dönemde elektrikli motoru hakkında bilgiler vermeyi ihmal etmiyor. İlk olarak ekim ayında Tokyo Otomobil Fuarı’nda karşımıza çıkan LF-30 elektrikli konsept tasarım, muhtemel araç hakkında da bir izlenim veriyor. Araç, bilim kurgu yapımlarından fırlamış gibi dursa da otomobilin üretiminde kullanılan mimari, muhtemelen yeni elektrikli otomobilin de temelini oluşturuyor. 

Konsept aracın her dört tekerleğinde de tekerlek ile entegre bir motor bulunuyor. Böylece her bir tekerleğin tepkisi özel olarak ayarlanabiliyor ve aracın hem performansı hem de verimliliği artıyor. Otomobilin orta alt kısmında ise batarya yer alıyor. Lexus’un yeni aracında konsept tasarımın aksine her tekerleğinde ayrı bir motor bulunması pek olası değil. Yine de firmanın üretim için son kararının ne olduğunu araç ortaya çıkmadan göremeyeceğiz. 

Kaynak : https://www.slashgear.com/first-lexus-all-electric-car-gets-a-reveal-date-and-a-badge-11599184/
26
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
26
3
2
1
1