LOTR'cular Toplanın: Gollum'un Hikayesine Odaklanacak Yeni Bir Oyun Geliştiriliyor

69
4
2
1
0
Henüz proje aşamasında olan oyunun, Gollum'un kitaplarda geçen hikayesinin öncesine odaklanacağını biliyoruz.

Daedalic Entertainment, Middle-earth Enterprises ile birlikte koca gözlü dostumuzun hikayesine odaklanan The Lord of the Rings: Gollum isimli aksiyon/macera oyunu projesine girişiyor. Karakterimiz, filmlerde gördüğümüz Andy Serkis versiyonu olmayacak. Bunun yerine kitaplarda anlatılan Tolkien’in oluşturduğu karakteri göreceğiz.

Elimizde henüz oyuna dair bir görsel ya da bir konsept çalışması görseli yok. Oyunun nasıl olacağına dair elimizde bir bilgi yok ancak Gollum’un bir savaşçı olmadığını biliyoruz. Yani oyunda karakter nasıl işlenir bir fikrimiz yok. Bunların yanı sıra oyunun 2021’de çıkmasının planlandığını da belirtelim. 

Şirketin CEO’su Carsten Fitchtelmann oyun hakkında “ Orta Dünya’dan meşhur yerleri oyunda göreceğiz. Şu anda Gollum karakterine odaklanmış durumdayız, kitaplardaki durumunun öncesini anlatan bir hikaye oluşturmaya çalışıyoruz. Yani kesinlikle farklı bir içerik olacak. Gollum’u bir aksiyon/macera oyununda oynamak farklı bir yaklaşım olacak. Faklı perspektiflere kapı açıyor. Verdiğimiz her karar karakter açısından tutarlı olmalı” açıklamasını yaptı. 

Karakterin ikili kişiliğini oyuna iyi yansıtmak istediklerini söyleyen Fitchtelmann “Hikayeye sahip oyunlarımıza baktığınızda kahramanlarımızın iç çekişmesini görmeniz mümkün. Bu oyunda da bunu kullanmak istiyoruz. Oyunda bir karar vermeniz gereken noktaya geldiğinizde farklı şeyler söyleyen iki ses sizi yönlendirmeye çalışacak. O da fikrini değiştirebilecek. İște bu da oyun hakkında bir ipucu olsun size” şeklinde oynanış hakkında ipucu veriyor.

Birçok insan Lord of the Rings’i filmlerden biliyor ve kafalarında filmlerden kalan imgeler var. Bu konuyu Fitchtelmann “Bu büyük bir görev. Dünya çapında birçok insanın kafasında Lord of the Rings’in nasıl göründüğü imgesi var. Biz Warner değiliz, yani kendi yaklaşımımızı sunacağız ve bence biz Orta Dünya’yı anlatmak için kendi yolumuzu bulduk ve bu özellikle sanatsal açıdan çok iyi. Hikayeyi anlatmanın yollarını arıyoruz, aşina olduğumuz karakterleri, zaten bildiğimiz şeyleri tekrar etmeden anlatmaya çalışacağız” şeklinde açıklıyor.

Bu aralar kimse hem PC hem konsol için oyunlar yapmıyor. Gelecek birkaç yıl neyi getirir bilmiyorum ama biz bu açıdan rahat durumdayız” şeklinde sözlerine devam ediyor.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/daedaelic-tells-us-a-little-about-the-lord-of-the-rings-gollum/
69
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
69
4
2
1
0