Maserati, İlk Elektrikli Otomobilinin Fotoğraflarını Paylaştı

15
3
2
1
1
İtalyan otomotiv devi Maserati, ilk elektrikli otomobili olan ikinci nesil Granturismo Coupé’nin fotoğraflarını paylaştı, Selefine oldukça benzeyen bu araç henüz prototip aşamasında olsa da oldukça beğenildi.

Lüks spor otomobil denildiğinde akla gelen sayılı isimlerden olan Maserati, geçtiğimiz yıl tamamen elektrikli bir motor üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Fakat o günden sonra bu elektrikli motor ya da Maserati’nin ilk elektrikli otomobil çalışması hakkında hiçbir açıklama yapılmamıştı.

İtalyan otomotiv devi, ürettiği ilk “tamamen elektrikli” otomobil olan ikinci nesil Granturismo Coupé’nin fotoğraflarını paylaştı. İsmini taşıdığı bir önceki Granturismo ile benzerlikler taşıyan aracın prototipinin fotoğrafları, araç tutkunlarını heyecanlandırdı.

2022 Granturismo Coupé’nin ilk fotoğrafları:

maserati

maserati

maserati

maserati

Araç şu anda prototip aşamasında olduğu için biraz kaba hatları ve dışındaki kamuflajı yüzünden net bir şekilde görünmese de aracın bu halinin bile oldukça ilgi çekici göründüğü ortada.

Aracın tasarımı ilk Granturismo modeline oldukça çok benzese de tamamen aynısı değil. Araç, 2016 yılında prototipi tanıtılan fakat sonrasında sessiz sedasız ortadan kaybolan Alieri konseptine çok benziyor. Araç ayrıca Maserati’nin geçtiğimiz yıl tanıttığı ilk elektrikli motorunu taşıyacak.

Aracın teknik detayları hakkında henüz bir bilgi verilmedi. Ancak sahip olacağı elektrik motoru nedeniyle selefinden çok daha hızlı bir kalkışa sahip olacağı tahmin ediliyor.

Ayırt edici bir sesi olacak

maserati

Mesarati, bütün benzinli otomobillerinde özen gösterdiği “benzersiz ses” konusuna bu elektrik otomobilde de ekstra özen gösterdiğini açıkladı. Bu sesi elektrikli otomobile nasıl aktardıkları hakkında bir açıklama yapılmadı ancak tahminlere göre firma, V6 ya da V8 motorlarındaki sesi yapay bir şekilde bu motorda tekrar oluşturdu.

  • Motorun sesinin tanıtıldığı video;

Tweet'i görüntüleyemiyorsanız buraya tıklayın.

Yeni Granturismo’nun testleri, özel tesisler ve bu tesislerin etrafındaki yollarda gerçekleşmekte. Bu da yakın zaman bu aracı halka açık yollarda test edilirken görebileceğimiz ve detayları hakkında daha çok şey öğrenebileceğimiz anlamına geliyor.

Maserati geçtiğimiz Eylül ayında Turin’de bulunan üretim merkezini geliştireceğini ve yeni modeller üreteceğini açıklamıştı. Ekim ayında ise hibrit araçları olan Ghibli ve Levante hakkında yeni bilgiler vermişti.

Yeni Granturismo hakkında düşünceleriniz neler? Fikirlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Kaynak : https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/new-2022-maserati-granturismo-all-electric-gt-previewed
15
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
15
3
2
1
1