Merak Edilen Huawei Mate 20 Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

26
15
5
3
2
Özellikle son yıllarda akıllı telefon piyasası iyiden iyiye rekabetçi bir hale geldi. Birbirine fark atma yarışı içerisinde olan markalar, kullanıcıların her isteğini karşılamaya çalışıyorlar. Bu rekabete katılanlardan birisi olan Huawei’nin, merak edilen cihazı Mate 20 hakkında bilmeniz gereken her şeyi sizin için sıraladık.

Adını Samsung ve Apple kadar duymadığımız Huawei, aslına bakarsanız en çok satılan 3. telefon markası olma özelliğini taşıyor. Sürekli olarak gelişen ve güncellenen akıllı telefonlar, firmalar için adeta bir koşu atı haline geldi. Böylesine büyük bir rekabetin olduğu yarışta ise Huawei Mate 20, meraklı bakışları üzerine topladı. İşte Huawei’nin yeni cihazı hakkında bilmeniz gereken her şey.

Ne zaman tanıtılacak?

Huawei Mate 20’nin ekim ayında tanıtılması ve kısa bir süre sonra satışa sunulması bekleniyor.

Peki ya cihazın tasarımı?

Cihazda, Mate 10 ve Mate 10 Pro’da olduğu gibi cam gövde olması bekleniyor. Mate 20 suya dayanıklı olmayacak gibi dursa da muhtemelen Mate 20 Pro, bu konuda geliştirilip piyasaya çıkarılacaktır. Öte yandan cihazın bir de sızdırılmış görüntüsü mevcut. Bu görüntüye bakacak olursak, çentikli tasarıma gidilmediğini görebiliriz. Son olarak bir parmak izi sensörünün bulunduğunu ve bunun arka kameranın altında yer aldığını da söylemekte yarar var.

Ekran bilgileri nasıl olacak?

Çerçevesiz olarak geleceği düşünülen Huawei Mate 20, 6.9 inç’lik OLED ekrana sahip olacak. Bu noktada gelen bazı iddialara göre ekran teknolojisi Samsung’dan alınmış durumda. Ancak bunu bir kenara koyacak ve ekranın boyutuna odaklanacak olursak, cihazın devasa bir büyüklüğe sahip olduğunu söyleyebiliriz. Buna ek olarak ekran çözünürlüğü hakkında da henüz bir bilgi bulunmuyor.

Kamera sayısı nasıl olur?

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere, cihazın sızdırılmış bir görüntüsü mevcut. Buradan yola çıkarak şunu söyleyebiliriz ki cihaz, çift kamera teknolojisinin devamı niteliğinde geliyor. Ancak şu anlık kesinlik kazanmayan bu durumun, değişkenlik göstermesi de çok muhtemel.

Donanım özellikleri

Bildiğiniz üzere firmalar son zamanlarda kendi işlemcilerini üretme yoluna gidiyorlar. Huawei’de bunlardan bir tanesi ve cihazında kendi ürettiği Kirin 980 işlemcisini kullanacağı düşünüyor. Fakat ihtimali az olsa da cihaz Kirin 970 ile gelebilir. Hafıza konusunda ise net bir bilgi verilmiş değil.

26
15
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
26
15
5
3
2